Preobrat v zadevi Greenwood: mladenič zdaj lažje diha

Nogomet 2. Feb 202315:47
FOTO: Guliverimages.

Vse obtožbe v primeru Mason Greenwood so umaknjene. Tako se glasi obvestilo manchestrske policije, ki je javnost obvestila, da so s tem sodni postopki proti nogometašu Manchester Uniteda zaključeni.

Spomnimo, januarja lani je bil Mason Greenwood pridržan potem, ko je v javnosti zaokrožila serija fotografij in posnetkov njegovega dekleta Harriet Robson, s katerimi je svojega partnerja javno obtožila nasilja. Policija se je hitro odzvala, mladenič je bil pridržan, proti njemu pa so stekli sodni postopki zaradi poizkusa posilstva in nasilja. Preiskava je bila v teku, sodišče pa naj bi v tem primeru odločalo novembra letos. A ne bo. Vse obtožbe proti nekdanjemu velikemu upu Manchester Uniteda so bile namreč umaknjene.

Manchestrska policija je danes sporočila: “Kazenski postopki proti 21-letniku v zadevi, ki je tekla od januarja 2022, so danes zaključeni. Glede na veliko medijsko zanimanje za ta primer, se nam zdi pošteno javnost obvestiti o tem, da 21-letnik v zvezi s tem ne bo več kazensko preganjan. Preiskovalci ostajamo v zvezi z odvetniško službo in skušamo ugotoviti razloge, zakaj so bile obtožbe umaknjene. Zadeve nadalje ne bomo komentirali.”

Manchester United, ki je igralca suspendiral takoj po tem, ko so obremenjujoče fotografije in posnetki zaokrožil iv javnosti, je na svoji spletni strani objavil, da je seznanjen z umikom obtožnice in bo začel s procesom odločanja o nadaljnjih korakih v primeru Greenwood.

Komentari

Vaš komentar