“Kot enajstletnik sem vedel stvari, ki jih moji igralci ne”

La liga 20. Dec 202112:43 > 12:49 0 komentarjev
AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimages

Trener Barcelone in igralska legenda kluba Xavi Hernandez poskuša katalonskega velikana vrniti v vrh evropskega nogometa, vendar je hitro postalo jasno, da je pred njim izjemno težka naloga.

Po zmagi proti Elcheju, ko so bili v glavnih vlogah predvsem mladi igralci Barcelone, je Xavi poudaril, da je pred njegovo ekipo še veliko dela, v kolikor se želi vrniti na nekdanji nivo.

Barcelona je slavila s 3:2, vendar vse do konca trepetala za zmago. “Barca je izgubila svoj model igre, mi pa ga moramo vrniti. Tukaj me ni bilo šest let in nekatere stvari so me taktično presenetile. Nisem bil tukaj, tako da ne vem, kdo je odgovoren za takšno stanje, toda vsekakor so nam otežili delo. Velika večina igralcev ne razume pozicijske igre. Jaz sem nekatere takšne mehanizme poznal, odkar sem imel 11-let, sedaj pa imamo v ekipi nogometaše, ki tega ne vedo,” je dejal 41-letnik.

“Vesel sem, ker se moji mladi igralci ne bojijo, čeprav imajo nekateri 17-let. Imajo močne osebnosti, sploh Gavi, ki je bil proti Elcheju spektakularen. Jaz sem se pri 18-letih malce bal, ko sem prišel na igrišče,” dodaja trener Barcelone.

Katalonci so trenutno na sedmem mestu lestvice La lige s 27 točkami, medtem ko ima vodilni Real 15 točk prednosti. V naslednjem krogu Barco čaka domači obračun proti drugouvrščeni Sevillii.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!