Oddaja “Pod prečko” danes odeta v reprezentančne barve

Nogomet 20. Dec 202111:48 > 12:25 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Nocoj ob 20.00 na SK 1 še zadnjič letos prihaja oddaja "Pod prečko". V njej bomo takšni, kot moramo biti pred novim letom - spominjali se bomo leta 2021 in razmišljali o načrtih za leto 2022. Glavna tekma pogovorov bo slovenska nogometna reprezentanca, v naši družbi bosta namreč predsednik nogometne zveze in selektor članske reprezentance.

Ko se bodo nocoj v Sportklubovem studiu “Pod prečko” prižgale luči, bosta ob Mihi Penku in Dejanu Obrezu sedela Radenko Mijatović in Matjaž Kek. Z gostoma se bomo pogovarjali o tem, kje je trenutno slovenska reprezentanca in kje slovenski nogomet. Kaj nam manjka, da bi znova ulovili stik z najboljšimi? Kakšni so načrti pred novim ciklusom Lige narodov in novo veliko priložnostjo, ki se ponuja z evropskim prvenstvom v Nemčiji?

Preko video povezave se nam bo iz Apeninskega polotoka oglasil tudi reprezentančni bočni branilec in nogometaš Empolija Petar Stojanovič.

Kdo sta naša gosta?

Radenko Mijatović je od leta 2016 predsednik nogometne zveze Slovenije. Od leta 2009 je zasedal funkcijo podpredsednika. Pred tem je deloval kot nogometnih sodnik, kasneje pa kontrolor sojenja in delegat na tekmah Uefe.

Matjaž Kek je selektor slovenske nogometne reprezentance. Vodi jo v svojem drugem mandatu, v prvem (2007-2011) je Slovenijo odpeljal v Južno Afriko na svetovno nogometno prvenstvo 2010. Njegovo trenersko kariero je zaznamovalo tudi petletno obdobje na klopi Rijeke, s katero je slavil tudi sploh prvi naslov hrvaškega prvaka v zgodovini HNK Rijeka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje