Priročnik za Fantasy managerje: Kdo bo igral in kdo ne?

Nogomet 15. Jul 20229:30 > 10:04 0 komentarjev

Ko se Fantasy managerji pripravljamo na novo sezono, si najpogosteje zastavimo vprašanje - kdo bo igral in kdo ne? To, da je nekdo na igrišču, je namreč predpogoj, da lahko zbere lepo število točk. V prvem Fantasy priročniku vam tako ponujamo vpogled v to, kako naj bi trenerji Prve lige Telemach sestavili svoja moštva v uvodnih krogih novega tekmovalnega obdobja.

Pred novo sezono Fantasyja:

Sestavite svojo ekipo!

Kaj je Fantasy? Zakaj je tako zabaven? Kako sestavim ekipo?

Bogate nagrade: Fantasy vas lahko odpelje na nogometni spektakel!

KONČNI ROK ZA SESTAVO EKIPE JE PETEK, 15. JULIJ. URA? 18.15!

Povsem natančno napovedati, kako bodo trenerji sestavili svoje ekipe na začetku sezone, je domala nemogoče. A Fantasy managerji smo seveda že vajeni, da je to vprašanje, na katerega nekako moramo odgovoriti. Zato si torej skušajmo prodreti v glave trenerjev slovenskih prvoligašev in napovedati, kakšne bodo postave ekip na uvodu v novo sezono Prve lige Telemach. Opozarjamo, da to niso postave zgolj za prvi krog, ampak skušamo ugotoviti, kdo bodo nogometaši, ki bodo skozi prvih nekaj krogov najbolj standardna izbira trenerja.

Maribor

Predvidena postava: Bergsen; Koderman, Šoštarič Karić, Mitrović, Milec; Pihler, Antolin, Repas; Brnić, Božić, Sirk

Postava, ki jo imate pred seboj, seveda ni najmočnejša postava vijoličastih. A zaradi dejstva, da varovanci Radovana Karanovića igrajo evropske kvalifikacije, bo ekipa v prvenstvu zagotovo deležna določenih rotacij. Zato previdno, čeprav ima Maribor na začetku prvenstva dve domači tekmi – Radomlje in Gorica – je težko napovedati, koliko bodo vijolice v ritmu sreda-sobota spreminjale svojo zasedbo. Kasneje v sezoni bosta Max Watson (6.0) in Roko Baturina (10.5) skoraj zagotovo zelo dobri Fantasy izbiri.

Vid Koderman (5.5) bi kaj lahko bil dobra izbira na začetku sezone. Foto: Jure Banfi

Koper

Predvidena postava: Golubović; Šimčak, Žužek, Novoselec, Palčič; Vešner Tičić, Benedičič, Kotnik; Parris, Osuji, Kolobarić

Tudi Koprčani bodo kmalu začeli z evropsko sezono, zato je glede izbora Zorana Zeljkovića še vedno kar precej neznank. Kar se tiče napadalnega dela ekipe, so trenutno precej “zacementirani” Andrej Kotnik, Kaheem Parris, Bede Osuji in Dario Kolobarić. Na položaju levega bočnega branilca naj bi Slovak Milan Šimčak dobil prednost pred Michaelom Pavlovićem. Vprašanje je tudi, v kakšnem stanju je Žan Benedičič. Če je po številnih preglavicah s poškodbami prvenstvo dočakal zdrav, bo zelo pomemben člen kanarčkov v novi sezoni.

Na pripravljalnih tekmah je Andrej Kotnik ( “zabijal” kot za šalo. Foto: Jure Banfi

Olimpija

Predvidena postava: Vidovšek; Krefl, Crnomarković, Ratnik, Lasickas; Elšnik, Sešlar, Kvesić; Nukić, Ziljkić, Prtajin

V trenutnem kaosu, ki vlada v Olimpiji, je verjetno lažje zadeti na lotu, kot napovedati postavo zmajev. Albert Riera sicer trenutno nima na voljo prav širokega kadra, nekateri novinci, kot so Ivan Lagundžić, Samuel Pedro in David Sualehe pa so tako ali tako popolne neznanke. Morda je celo bolje, da se na začetku sezone izognete igralcem iz zmajevega gnezda ter počakate krog ali dva, da vsi skupaj ugotovimo, kdo sploh bo v ospredju po vodstvom novega trenerja. Verjetno prihajajo tudi še dodatne okrepitve.

Verjetno Fantasy managerji trenutno bolj poznamo igralce Olimpije kot njihov trener Albert Riera.

Mura

Predvidena postava: Obradović; Beganović, Morris, Balažic, Pucko; Ouro, Lorbek, Šroler, Majić; Daku, Klepač

V taboru Mure v en glas poudarjajo, kako zadovoljni so, da imajo trenutno na voljo zelo širok kader, s katerim lahko igrajo tako doma kot tudi v Evropi. A kar je luksuz za trenerja Damirja Čontalo, je nočna mora za Fantasy managerje. Zelo verjetno je, da bodo za Muraše v uvodnih krogih državnega prvenstva tekme začenjali tisti, ki bodo v Evropi potisnjeni nekoliko v ozadje. Luka Bobičanec (11.0) in Žiga Kous (6.5) bosta v nadaljevanju sezone zagotovo izvrstni izbiri, na začetku sezone pa velja biti z njima zaradi zelo verjetnih rotacij nekoliko previdnejši.

Luka Bobičanec je tudi v novi sezoni najdražji igralec v Fantasyju (11.0), a če pogledamo lanski vzorec, je ob evropskih obveznostih v državnem prvenstvu na začetku sezone vstopal s klopi. Foto: Jure Banfi

Bravo

Predvidena postava: Orbanić; Kavčić, Jakšić, Milić, Križan, Trontelj; Nsana, Trdin, Šaranić, Kramarič; Štor

Zasedba Brava v tem poletju ni doživela veliko sprememb. Ker zasedba Dejana Grabića že nekaj sezon slovi kot odlična “obrambna” ekipa oziroma moštvo, ki prejema malo zadetkov, bodo branilci Šiškarjev zagotovo znova priljubljene Fantasy izbire. Še posebej Matija Kavčič (6.0) in Žan Trontelj (6.0), ki pa jima je po odlični lanski sezoni precej narasla tudi Fantasy cena. Zanimivo bo videti tudi, kako se bo v novem okolju znašel Luka Štor (7.0), ki bo glede na videno na pripravljalnih tekmah vsaj na začetku sezone prva izbira v konici napada.

Boste na začetku sezone stavili na Luko Štora (7.0)? Foto: NK Bravo

NK Radomlje

Predvidena postava: Velić; Marković, Guček, Ševelj, Primc, Hrvoj; Čalušić, Sever, Čuić; Hadžić, Sokler

Da bi ugotovili, kako težko je napovedati nosilce igre Radomelj na začetku sezone, vam ponujamo besede trenerja Nermina Bašića, ki je pred dnevi v pogovoru za Sportklub priznal, da po številnih prihodih in odhodih mlinarji svojo zgodbo začenjajo znova. V napadu Radomljanov, ki je bil lani precej učinkovit, bosta zadetke Tomislava Mrkonjića in Gedeona Guzine skušala nadomestiti Nedim Hadžić (6.0) in Ester Sokler (6.5). Naš izbor? Mario Čuić (6.5).

Bo Ester Sokler (6.5) ob rednejši minutaži odkritje sezone Radomljanov?

NK Domžale

Predvidena postava: Mulalić; Alić, Schoissengeyer, Klemenčić, Ilenić; Husmani, Janez Pišek, Markuš; Jakupović, Perc, Durdov

Domžalčani bodo pod vodstvom Simona Rožmana v novi sezoni znova odkrito napadali Evropo. Večjih zdravstvenih težav povratnik na klop ravbarjev na začetku sezone nima, bitko s časom za pravočasno vrnitev v pravo formo po pozdravljeni poškodbi bije Enes Alić (5.5). Če ne bo nared, se sijajna priložnost za Fantasy managerje ponuja v Marku Strajnarju (4.0). V konici napada bo zanimivo videti, kako se bo v slovenski ligi znašel robustni napadalec Ivan Durdov (6.5).

Ivan Durdov (6.5) je v pripravljalnem obdobju “zabil” tudi Crveni zvezdi … Foto: NK Domžale

NK Celje

Predvidena postava: Rozman; Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Morozov; Janjičić, Kouter, Svetlin; Božić, Bajde, Ikwuemesi

Čeprav so Celjani napovedovali, da v poletnem prestopnem roku ne bodo aktivni na nogometni tržnici, so pripeljali pol ducata novih nogometašev. Trener Roman Pilipchuk ima izjemno, izjemno bogat nabor nogometašev predvsem na sredini igrišča, kjer pa novinec na klopi grofov vsaj povsem na začetku sezone še ne bo mogel računati na kaznovanega Tomislava Tomića (6.0), ki bo kasneje zagotovo eden izmed nosilcev igre. Fantasy managerje sicer še posebej zanima, kakšna bo v zasedbi iz knežjega mesta vloga Nina Koutra (8.5). Koliko (napadalne) svobode bo imel v igri?

Več kot 30 % Fantasy managerjev, ki ste že ustvarili svoje ekipe, je vanjo postavilo Nina Koutra. Foto: Uroš Skaza

NK Tabor Sežana

Predvidena postava: ?

Tabor je pred novo sezono popolna uganka. V dneh pred začetkom novega tekmovalnega obdobja Kraševci mrzlično podpisujejo pogodbe z novinci, največje ime med okrepitvami pa je zagotovo povratnik v slovensko ligo Andraž Struna (4.5). Naš nasvet? Za zdaj se izognite nogometašem Sežane.

Dušan Kosić je resda zelo izkušen trener, a v boju za obstanek med elito ga v novi sezoni čaka izjemno težka naloga. Foto: Uroš Skaza

ND Gorica

Predvidena postava: Likar, Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok; Hrka, Ahmetaj, Baruca; Krajnc, Leban, Velikonja

Gorica v prvo ligo prihaja precej podobna tisti ekipi, ki je lani osvojila naslov v slovenski drugi ligi. Miran Srebrnić bo ob precej omejenih sredstvih, s katerimi trenutno razpolagajo povratniki med elito, stavil na tiste fante, s katerimi je lani spisal uspešno zgodbo. Zanima izbira je lahko zagotovo vratar Uroš Likar (4.5), pozoren pa velja biti tudi na napadalni trojec Leban (5.5), Krajnc (6.0), Velikonja (6.5).

Koliko zadetkov bo ob povratku v prvo ligo dosegel Etien Velikonja (6.5)?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!