Prižigajo se alarmi: Tudi srce Tabora zapušča Sežano

Nogomet 17. Jun 202218:10 > 21:33 0 komentarjev

Čeprav si je sežanski Tabor v zaključku maja z zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Triglavu priigral obstanek med slovensko nogometno elito, je prihodnost prvoligaša s Krasa še vedno precej nejasna. Klub drug za drugim zapuščajo nosilci igre, odhaja tudi z naskokom najboljši posameznik češnjic v lanski sezoni Dino Stančič.

Finančna situacija v sežanskem Taboru je vse prej kot idealna. Težave se vlečejo že od zaključka lanskega leta, nogometaši so bili dolgo brez plač, a so na koncu vendarle izvlekli obstanek med slovensko nogometno elito. A po lepem večeru je znova prišlo vse prej ko sončno jutro.

Po koncu sezone je klub s stadiona Rajka Štolfa zapustila že praktično celotna enajsterica nogometašev. Vid Koderman, Mateo Monjac in Altin Kryeziu so se po končani posoji vrnili v svoje matične klube, ekipo pa so zapustili tudi Rodrigue Bongongui , Kevin Doukoure Grobry, Tino Sven Sušić, Keita Mory, Hugo Komano, Marko Krivičić, Klemen Nemanič in Blaž Urh. Danes je postalo uradno tisto, kar se je sicer govorilo že nekaj časa. Klub zapušča tudi lokalni junak Dino Stančič.

Z desetimi doseženimi zadetki je bil 30-letnik z naskokom najboljši posameznik rdeče-črnih v minuli sezoni Prve lige Telemach. Še štiri je dodal na dveh tekmah s Triglavom, ko je Tabor morda celo nepričakovano gladko odpravil Kranjčane (skupni izid 8:3) in si zagotovil obstanek med elito. Kje bo Stančič nadaljeval svojo kariero, še ni jasno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!