Sežana ima “99 težav”, a druga liga ni ena izmed njih

Nogomet 30. Maj 20227:55 > 7:55 0 komentarjev
Tabor je brez težav obstal v prvi ligi. Tudi po zaslugi odličnega Gabonca, ki je obstreljeval vratar Triglava.

Kvalifikacije za obstanek med slovensko nogometno elito niso prinesle presenečenja. Tabor je zanesljivo, s skupnim izidom kar 8:3, ugnal Triglav in morda celo lažje od pričakovanj zadržal mesto v Prvi ligi Telemach tudi v prihodnji sezoni. Razlika med prvo in drugo elito je bila še enkrat več očitna.

Marsikdo je pričakoval, da bo imel sežanski Tabor v kvalifikacijah za 1. SNL proti kranjskemu Triglavu nemalo težav. A realnost je bila drugačna, Kraševci so bili na obeh tekmah s Kranjčani precej boljši nasprotnik, tudi končna izida 3:1 in 5:2 sta realna odraza dogajanja na igrišču.

Če skozi večji del sezone varovanci Dušana Kosiča nikakor niso našli predvsem prave strelske forme, je bilo na dveh kvalifikacijskih tekmah za obstanek med elito to popolnoma drugače. Dinu Stančiču se je pri polnjenju nasprotnikove mreže pridružil še Fahd Ndzengue, ki je pred tem skozi celotno sezono zmogel en sam zadetek, zdaj je dosegel tri na dveh tekmah. Premalo agresivni in preveč naivni Kranjčani so nasprotniku enostavno dopuščali preveč prostora za zaključevanje akcij.

“Že od začetka tekme nismo bili pravi. Naivno smo prejeli dva zadetka in potem se je težko pobrati. Sežana ima izjemno kvalitetne posameznike, mi pa imamo mlado, neizkušeno ekipo, ki ni vajena igranja takšnih tekem. Pozna se razlika med prvo in drugo ligo, v določenih trenutkih smo bili preveč zeleni in to je nekako naš domet,” je ocenil trener Triglava Boštjan Miklič.

Izjava trenerja Triglava:

Dokaz, da le niso delali tako slabo

Razumljivo je bil precej bolj od svojega stanovskega kolege zadovoljen Dušan Kosič. Njegovi varovanci so kljub številnim težavam uspeli rešiti prvoligaški status za prihodnjo sezono, čeprav nad klubom še vedno visi senca negotove finančne prihodnosti. Ne glede na situacijo pa so nogometaši Tabora na kvalifikacijskih tekmah s pravim pristopom in odnosom brez večjih težav ohranili mesto med slovensko nogometno elito.

“Zdaj, ko je konec prvenstva, smo v najboljšem stanju. Vesel sem, da smo uspeli preživeti zares neverjetne turbulence. Pogosto smo bili zelo blizu, a na koncu nismo ničesar dobili. Ko sem se s klubom dogovoril za sodelovanje, smo razmišljali o Evropi. A nato se je zgodila kopica stvari, ki je situacijo obrnila povsem v drugo smer. Precej tekem smo izgubili na nesrečen način, nato pa se je to začelo ponavljati, padla je samozavest nogometašev, strokovnega štaba … Marsikdo bi pričakoval, da se bomo “pobili med sabo”. Ti dve tekmi sta bili dokaz, da nismo vseh stvari počeli tako slabo, kot se je morda včasih zdelo,” je ocenil trener Kraševcev.

Izjava Dušana Kosiča:

Kako bodo Kraševci reševali (finančno) zagato?

Sežanski Tabor je torej rešil prvoligaški status, a ostalo je precej neodgovorjenih vprašanj prihodnosti. Veliko dela zdaj čaka predvsem vodstvo kluba, ki bo moralo najprej poravnati precej zaostalih finančnih obveznosti do nogometašev, nato pa sestaviti tudi igralski mozaik za naslednjo sezono, ki bo tu zelo, zelo kmalu. Morda bo nekaj težav rešenih, ko v klubu najdejo novega investitorja, precej govoric je namigovalo na to, da se bo pojavil v primeru, da Sežana obstane v prvi ligi. Več naj bi bilo znanega zelo kmalu, morda športni direktor Davor Škerjanc več razkrije že v pogovoru, ki ga pripravljamo za torkovo oddajo Pod prečko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!