Prosinečki (še) ni bivši, navijači upajo na boljši jutri

Nogomet 29. Jun 202221:36 2 komentarja
Januarja nasmehi, julija grožnje in kaos. Veliki preobrati, ki pa smo jih v Olimpiji, roko na srce, vajeni.

Vulkan nezadovoljstva je pod površjem tlel kar nekaj časa. Danes pa izbruhnil z vso silo in v ljubljanski Olimpiji je znova zavladal kaos. Če ga ne bodo odgovorni hitro rešili, je na kocki morda celo usoda kluba. Ključno je vprašanje, kdo bo zmagovalec v sporu Igor Barišić - Robert Prosinečki (in Mladen Rudonja). Zmagovalec se zdi očiten, a v zadnjih letih smo se v zmajevem gnezdu navadili tudi na vratolomne preobrate.

Danes smo precej obširno že poročali o tem, zakaj je v ljubljanski Olimpijo v teh dneh znova počilo in je teden dni pred prvo evropsko tekmo v novi sezoni luksemburški Differdange zgolj obrobna tema pogovorov v klubu. Nezadovoljstvo večine zaposlenih v klubu, vključno s športnim direktorjem Mladenom Rudonjo in Robertom Prosinečkim, nad delom direktorja Igorja Barišića naj bi že včeraj zvečer doseglo vrelišče.

Vse skupaj se je še dodatno zakuhalo zato, ker naj bi se na stran svoje desne roke (in “osebnega prijatelja”) postavil tudi sicer precej odsotni predsednik kluba Adam Delius, ki je te dni pršel v Ljubljano in skuša poskrbeti za to, da bo v klubu znova zavladal mir. A počne ravno nasprotno. Cene za nastalo situacijo, ko Olimpija še vedno čaka na prave “evropske” okrepitve, namreč ne bo plačal Barišić, pač se trenutno zdi, da bosta krajšo potegnila Prosinečki in Rudonja.

Pred dnevi je bil v pogovoru za Sporktklub Robert Prosinečki precej nezadovoljen nad dejstvom, da mora tako dolgo čakati na okrepitve. Foto: SK

Odločitev bo padla jutri

Končna odločitev sicer še ni sprejeta. Če bi bila, bi bil Robert Prosinečki zelo verjetno že v Zagrebu, tako pa je po naših informacijah še vedno v Olimpijini bazi na Bledu. Odločilni sestanek s predsednikom Deliusom naj bi se zgodil jutri.

Prosinečki bo na njem predvidoma znova pojasnil svoje nezadovoljstvo nad delom Igorja Barišića, zagotovo pa bo zahteval tudi odgovore na vprašanje – zakaj mu klub ne da dovolj denarja za to, da v klub pripelje prave, konkretne okrepitve, ki jih je sam, z vsemi svojimi zvezami, poznanstvi in predvsem ugledom, ki ga uživa v svetu nogometa, sicer že po naših informacijah že dodobra prepričal v to, da oblečejo dres Olimpije.

Če se bo Delius tudi po tem sestanku postavil na stran Barišića, bi se lahko v klubu zgodil čisto pravi upor zaposlenih. Ti so, če gre verjeti virom blizu kluba, skorajda do zadnjega odločno postavljeni na stran Rudonje in Prosinečkega ter so že zdavnaj izgubili zaupanje v delo in sposobnosti Igorja Barišića. In potem se bo operativno delovanje kluba, ki je tako ali tako kadrovsko močno podhranjen, praktično zaustavilo. Spomnimo, do prve evropske tekme v Stožicah je le še dober teden dni.

Novo kaotično ljubljansko nogometno poletje

O tem, kakšen vpliv ima trenutna situacija na igralce, ki bodo že čez teden dni igrali eno izmed tekem sezone, pa tako ali tako verjetno ni potrebno izgubljati besed. Namesto današnjega treninga so bili deležni počitka, v zraku je tudi usoda jutrišnje pripravljalne tekme s Šibenikom.

V petek naj bi sicer vodstvo kluba sklicalo novinarsko konferenco, na kateri bo pojasnilo nastalo situacijo. A ni izključeno, da bomo predstavniki sedme sile na delo poklicani že jutri – še posebej v primeru, da Robert Prosinečki in Mladen Rudonja v resnici zapustita klub. Dolgo ne bodo tiho niti navijači. Green Dragons že nekaj časa nezadovoljno spremljajo dogajanje v klubu, današnji dogodki pa naj bi sodu izbili dno.

Kakorkoli obrnemo, na koncu nam ne preostane drugega, kot da zapišemo – dobrodošli v še eno navadno poletje ljubljanske Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje