V Olimpiji je počilo, obetajo se velike spremembe

Nogomet 29. Jun 202215:23 > 30. Jun 2022 12:45
Adam Delius. Foto: Aleš Fevžer

Le teden dni pred začetkom nove sezone je pri Olimpiji vroče. Znotraj kluba vladajo velika trenja, ki bodo zagotovo prinesla spremembe. Vprašanje je le, kdo bo odšel. Se poslavljata trener Robert Prosinečki in športni direktor Mladen Rudonja?

Prihodnji četrtek Olimpijo čaka prva evropska tekma, v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo se bo v Stožicah pomerila z Differdangejem, a bo do premiere sezone 2022/23 v Stožicah govora o marsičem drugem kot pa o tekmi z Luksemburžani. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je znotraj kluba počilo. Vsi zaposleni pri Olimpiji in vsi njeni igralci namreč od predsednika Adama Deliusa zahtevajo, da odstavi generalnega direktorja Igorja Barišića in tehničnega direktorja Gorana Boromiso.

“Grehi” Igorja Barišića

Prvi, ki je v klub prišel z novim predsednikom in je eden njegovih zaupnikov, ima največ zaslug, da v Olimpijo, v nasprotju z napovedmi, tudi letos poleti prihajajo hrvaški igralci nepreverjene kakovosti, medtem ko so (bili) številni Slovenci in še nekateri drugi igralci postavljeni na stranski tir.

Kadrovanje Olimpije v tem prestopnem roku:

Prihodi: Justas Lasickas (Voždovac, Srbija), Mateo Karamatić (Osijek, Hrvaška), Denis Pintol (Primorje), Agustin Doffo (Tuzla City), Ivan Lagundžić (Kustošija, Hrvaška)

Odhodi: Tomislav Tomić (Celje), Jan Andrejašič (iztek pogodbe), Nik Kapun (Liepaja, Latvija), Michael Pavlović (Koper), Marijan Čabraja, Neven Đurasek, Robert Mudražija, Aljoša Matko, Nik Prelec (vsi iztek posoje)

Spomnimo, ob številnih odhodih so na odstrelu tudi Nejc Vidmar, Almedin Ziljkić, Erik Gliha, Matic Fink in Antonio Delamea Mlinar. Vsi imajo še vedno veljavne pogodbe z Ljubljančani.

Ne samo nogometaši, v zadnjem času so morali oditi tudi nekateri člani drugih klubskih služb. Z Barišićevim kadrovanjem so seveda nezadovoljni tudi navijači. Člani navijaški skupine Green Dragons so to tudi jasno izrazili in na sestanku z njim izrazili nasprotovanje s potezami, ki jih vleče.

Igralci so nezadovoljni predvsem zaradi neizpolnjenih obljub, ki so v zadnjih mesecih prihajali iz Barišićevih ust, izpolnjene pa niso bile. Nenazadnje nogometaši Olimpije že dva meseca čakajo na izplačilo plač. Tako dolgo niso čakali niti v času prejšnjega predsednika Milana Mandarića.

Sloge v vodstvu Olimpije že nekaj časa ni več.

“Grehi” Gorana Boromise

Boromisa, ki je bil v času prejšnjega trenerja Dina Skenderja trener vratarjev, je pri Olimpiji zadolžen za delo nogometne šole, ki pa je v zelo slabem stanju.

Ko smo že pri njej, Barišić je pred časom želel odsloviti glavnega trenerja mladinske ekipe Jasmina Jerića in namesto njega pripeljal Hrvata Jureta Stržića, potem pa se je izkazalo, da ta sploh nima ustrezne trenerske licence, zato do spremembe ni prišlo.

Barišiću in Boromisi so nenaklonjeni tudi preostali v vrhu kadrovskega dela na čelu s športnim direktorjem Mladenom Rudonjo in trenerjem Robertom Prosinečkim. Če ne bo prišlo do odhodov Barišića in Boromise, naj bi zagotovo oba skupaj zagotovo odšla.

Danes sestanek, po katerem bo padla odločitev?

Škarje in platno ima v rokah predsednik Delius, že po sestanku, ki bo danes ali jutri v Ljubljani, pa bo jasno, v kakšno smer bo zgodba šla. Delius sicer prav tako ni zadovoljen z dogajanjem v Olimpiji, a je vprašanje, na čigavo stran se bo postavil. On je namreč tisti, ki je Barišića pripeljal v klub.

Dogajanje v Stožicah bo v naslednjih urah (morda pa tudi naslednjih dneh) zato zagotovo zanimivo, več ali manj pa je jasno, da sta možnosti zgolj dve – odhod Barišića in Boromise ali pa številnih preostalih na čelu s športnim direktorjem Rudonjo in trenerjem Prosinečkim.

FOTO: Jure Banfi.

Pri Olimpiji bodo, kar zagotovo ni naključje, po naših informacijah kmalu sklicali novinarsko konferenco. Na njej lahko pričakujemo naznanitev oziroma potrditev velikih sprememb. V Olimpiji torej nič novega …