Prošnje navijačev Barcelone bodo uslišane, legenda se vrača

La liga 28. Okt 202110:48 > 13:59 1 komentar
Foto: Guliverimage

Le nekaj ur po tem, ko so se pri Barceloni zahvalili za sodelovanje Ronaldu Koemanu, vse več vidnejših medijev poroča o tem, da so Katalonci tik pred ustoličenjem novega trenerja. Vodstvo Blaugrane bo na klop pripeljalo junaka navijačev rdeče-modrih Xavija Hernandeza.

767 tekem, osem španskih naslovov, štiri lige prvakov, tri pokalne lovorike, osem super pokalov … Vse to je z Barcelono dosegel Xavi Hernandez, produkt slovite La Masie in nedvomno eden največjih nogometašev v bogati zgodovini katalonskega ponosa. 41-letnik trenutno sedi na klopi bahrajnskega Al Sadda, a se po poročanju številnih uglednih medijev z vodstvom Barcelone že dogovarja za vrnitev v katalonsko prestolnico.

Vzporedno potekajo tudi pogajanja med Al Saddom in Blaugrano, saj bodo morali finančno iztrošeni Katalonci, ki so tudi Ronaldu Koemanu nakazali kar 12 milijonov evrov odpravnine, za vrnitev svoje legende plačati določeno odškodnino.

Čeprav so pogajanja v sklepni fazi bo Barcelono na prihajajoči prvenstveni tekmi proti Alavesu bržčas vodil trener B ekipe Sergi Barjuán, ki je bil tudi uradno imenovan za začasnega trenerja. Barjuán ima obilico izkušenj z nogometnih zelenic, za Barcelono je odigral 267 tekem, 56 nastopov je zbral tudi v majici španske izbrane vrste.

Vsekakor pa Xavija v naslednjih mesecih ne čaka lahka naloga, Blaugrana je v potonila na sredino lestvice španske La Lige, njen zaostanek za vodilnimi ekipami znaša že šest točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje