Maribor nakupoval neposredno od konkurenta

Prva liga 21. Jun 201719:32 > 19:44
NK Maribor

Maribor je v svoje vrste pripeljal novega napadalca Jasmina Mešanovića, ki je prišel iz Zrinjskega. Neposredno iz ekipe, ki se bo z Mariborom udarila v drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Jasmin Mešanović je bil v zadnjih dveh šampionskih sezonah najboljši strelec prvaka Bosne in Hercegovine, se iz Mostarja seli v Maribor. Dosedanji član Zrinjskega 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov ne bo dočakal v dresu najboljšega moštva BiH, ampak – v vijoličastem. 25-letni napadalec, doma iz Tuzle, je bil pred prestopom v Zrinjski eno leto član Osijeka, v članski konkurenci pa je po odhodu iz Slobode igral za Čelik iz Zenice.

“Iskali smo močnega napadalca, ki bi nam prinesel dodatno kvaliteto in dosegli namen z Jasminom Mešanovićem. Gre za igralca po naših željah, ob tem pa smo ubili dve muhi na en mah. Pripeljali smo vrhunskega igralca in oslabili neposrednega tekmeca,” je ob sklenitvi dogovora, veljavnega do leta 2020, pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

“Vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem postal nogometaš Maribora. Zavedam se, da sem prišel k enemu največjih klubov tej regiji, ki je vajen zbiranja trofej in storil bom vse, kar lahko, da bi pomagal ter prispeval svoj delež pri uresničitvi novih ciljev. Ne dogaja se pogosto, da igralec prestopi k naslednjemu nasprotniku, a je tudi to del nogometa. Tako se je zgodilo, moje ambicije pa so zdaj povezane le z uspešnimi igrami v Mariboru. Prišel sem kot prvak in z željo, da bom ponovno prvak. Ob tem pa, da bi bili uspešni na evropskem prizorišču,” je po prhodu v Maribor povedal Mešanović, ki je druga okrepitev vijoličastih.