Milanič že pogleduje proti Zrinjskemu

Prva liga 3. Jul 201713:45 > 13:48
Getty Images

Trener Maribora Darko Milanič je v pričakovanju prve tekme 2. predkroga Lige prvakov proti Zrinjskemu. "Ogledali smo si dve njihovi preizkušnji, spremljali jih bomo tudi na generalki v sredo in temeljito preučili," pravi štajerski strateg.

Getty Images

Mariborčani so odigrali že nekaj pripravljalnih obrčaunov. Nazadnje so se merili z Interjem iz Zaprešića, vendar srečanje ni prineslo pričakovanega, saj so se Hrvati predstavili z izjemno grobo igro. Jasmin Mešanović in Valon Ahmedi sta celo končala v bolnišnici, vendar se naj bi na srečo hitro vrnila na zelenico. “Da ima nasprotnik takšen odnos, je v današnjem času prava redkost. Bili so popolnoma nespoštljivi od samega začetka, kar se je preneslo z njihove klopi. Kot tekmec si več ne želim takšnega odnosa. Razumljivo je, ko hočeš igrati moško, z običajnimi dvoboji, ne pa na takšen način. To je bilo nedopustno z njihove strani!” je bil ogročen Milanič, ki je bil zaradi dogodkov na obračunu z Interjem prisiljen tudi v določene spremembe načrta priprav: “Potem je prišlo do popolne spremembe načrta. S fanti, ki so igrali v drugem polčasu, smo dopoldne opravili zahtevnejši trening. Tistim, ki so začeli tekmo, pa sem želel nameniti večjo minutažo, vendar sem se ob polčasu odločil porazdeliti minute, saj je bilo nevarno, da bi ob daljšem igralnem času za posameznike ostali še bez kakšnega igralca.”

Vijoličasti so že v sklepnem delu priprav, prvi obračun z Zrinjskim je tik pred vrati. Generalka bo na sporedu v četrtek, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Krasnodar: “Gremo v nov cikel, s popolno usmeritvijo k prvim tekmecem. Ogledali smo si dve njihovi preizkušnji, spremljali jih bomo tudi na generalki v sredo in temeljito preučili. Najpomembnejše je, da so med našim delom fantje pokazali veliko dobrega. Sobotno dogajanje moramo čim prej pozabiti in upati, da se bosta Ahmedi in Mešanović hitro priključila ekipi. Že s ponedeljkom pa nadaljevati z delom v dosedanjem slogu. Razmišljal sem, da bi v tem tednu v program dodal še eno tekmo, a sem zaradi sobotne izkušnje tudi to spremenil. Igramo še proti Krasnodarju. Prepričan sem, da proti tekmecu vrhunskega nivoja ne bo takšnih dogodkov in da po bomo po tej tekmi v želenem stanju dočakali Zrinjski.”