Kramarič: Razlika z Mariborom je ogromna

Prva liga 17. Jul 201712:07 > 12:10
NK Maribor/Drago Wernig

Maribor si je z zmago proti Aluminiju na uvodu v novo sezono domačega prvenstva še dodatno okrepil samozavest pred povratno tekmo 2. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Zrinjskemu, Darko Milanič pa je v Martinu Kramariču dobil dodatno moč na igrišču.

“Dober začetek, po željah. Lahko bi zabili še kakšen gol, da bi bilo bolj prepričljivo, ampak najbolj pomembna je zmaga. Naj se tako nadaljuje. Poskrbeli pa smo tudi za boljšo popotnico za sredo, da še enkrat premagamo Zrinjski in se uvrstimo v naslednji krog,” je bil zadovoljen Martin Kramarič, ki je za Maribor leta 2015 debitiral pri zgolj 17-letih, nato se kalil v B ekipi vijoličastih in Krškem, proti Aluminiju pa začel naslednjo epizodo v svoji karieri: “Seveda mi zaupanje veliko pomeni. Zdaj sem bolj odrasel, bolj zrel in se veselim še večje minutaže. Priznam, da mi je bilo v prvem tednu priprav res težko, saj nisem bil vajen takšnega ritma. Moral sem se hitro prilagoditi, zdaj je že super. Tudi z vmesno pomočjo soigralcev.”

Vijoličasti so na prvenstvenem uvodu le enkrat zatresli mrežo Aluminija, čeprav bi zmaga lahko bila še višja. “Včasih tudi zmanjka nekaj sreče, a bo drugič boljše,” je prepričan Kramarič, ki je pogled usmeril v prihodnost: “Upajmo, da je sobotni nastop napoved nove zgodbe. Zdaj je vse odvisno od mene. Kako bom delal na treningih, tako si bom prislužil minutažo. Dobil sem ta nivo prve lige, spoznanja o prvoligaškem nogometu. Igranje v Krškem mi je zelo koristilo, je pa v vseh drugih pogledih razlika z Mariborom ogromna. Zato sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil na ta ritem. Zdaj je za menoj že prva odigrana tekma, začelo se je spodbudno in verjamem v uspešno nadaljevanje.”