URADNO: Repas okrepil Caen

Prva liga 17. Avg 201718:14 > 18:18
Ekipa24.si

Domžalčani bodo nocoj odigrali prvo od dveh tekem z Marseillom, ki je zadnja ovira rumenih pred zgodovinskim prebojem v skupinski del UEFA Evropske lige. Tekma z nekdanjimi evropskimi prvaki pa bo tudi zadnja za Jana Repasa v domžalskem dresu.

Dvajsetletni vezist se po nocojšnjem dvoboju seli prav v Francijo, a ne na jug države, ampak v Normandijo. Pri Caenu so namreč potrdili, da je obetavni nogometaš s klubom že podpisal štiriletno pogodbo, v skladu z dogovorom obeh klubov pa bo lahko danes zaigral v Stožicah, kjer se bo pred polnimi tribunami tudi poslovil od pristašev kluba.

Jan Repas se bo konec tega tedna preselil v Francijo, kjer bo najprej opravil zdravniški pregled, v ponedeljek pa se bo pridružil treningom pod vodstvom trenerja Patrica Garandeja. Caen, barve katerega je v preteklosti branil tudi nekdanji Domžalčan Benjamin Morel, je lansko sezono sklenil na 17. mestu ligaške lestvice in si s točko prednosti priigral obstanek v Ligue 1.

Jan je zelo tehnično dovršen in hiter igralec. Njegov slog igre je atipičen in gre za tip igralca, ki ga trenutno še nimamo v naših vrstah,” je za uradno klubsko spletno stran povedal športni direktor Caena Xavier Gravelaine in dodal: “Igra lahko na obeh straneh. Čeprav je levičar, lahko igra z obema nogama. On je naša naložba za prihodnost.

Mladi reprezentant Slovenije je v domžalskem dresu odigral 44 prvoligaških dvobojev in v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel šest zadetkov, še dvakrat pa je bil natančen v letošnjih kvalifikacijah UEFA Evropske lige.