Uskoković: Občutek je fenomenalen

Prva liga 7. Nov 201712:42 > 12:48
NK Maribor/Drago Wernig

Nogometaši Maribora so v soboto v Krškem prišli do najvišje zmage v letošnji sezoni (5:0). Priložnost za dokazovanje je prvič letos dobil Luka Uskoković

Odlična otvoritev tekme, s tremi goli v trinajstih minutah je seveda neprimerno olajšala nadaljevanje tekme. Potem je bilo lažje igrati in prišla je do izraza kvaliteta, ki jo moštvo premore. Ne glede na vmesno zahtevno preizkušnjo v Liverpoolu so se fantje odlično odzvali,” je po uspešni tekmi za klubsko spletno stran povedal Luka Uskoković.

Mariborčani so srečanje hitro odločili, kar pa ekipe ni uspavalo. Vijoličasti so s polno zbranostjo igrali do zaključka dvoboja in prišlo do zanesljive zmage. “Želja je bila močno izražena, opazna pri vsakem posamezniku. Želelo se je zabiti čim več golov, to je vedno dodatnega pomena za samozavest. Končnih 5:0 je odličen dosežek, ob tem pa tudi imenitna popotnica za derbija, ki sledita,” je o tekmi še dodal 21-letnik.

Trener Maribora Darko Milanič je že pred tekmo napovedal, da bo Uskoković priključen kadru za tekmo. Dosedanji mladi črnogorski reprezentant je priložnost za dokazovanje dobil po poškodbi Jeana-Clauda Billonga, minute na zelenici pa mu pomenijo ogromno.

Občutek je fenomenalen. Hvala trenerju, vsem v strokovnem vodstvu za ponujeno priložnost. Zaupnica pomeni motiv in dodatno samozavest. To mi veliko pomeni in vsakič, ko bom dobil priložnost, bom skušal minute na igrišču izkoristiti na najboljši način. Zavzeto treniram, ob trenerskih mi veliko pomagajo tudi nasveti Šulerja in Rajčevića že na treningih, tako da je lažje igrati tudi na tekmi,” je sklenil Uskoković, ki je že 28. igralec, ki je pri Mariboru dobil priložnost v tej sezoni.