Po Radomljah Maribor boljši tudi od Nafte

Prva liga 20. Jan 201819:13 > 19:18
Getty Images

Nogometaši Maribora so na drugi pripravljalni tekmi s 4:2 odpravili Nafto in se po visoki zmagi proti Radomljam veselili še drugič zapored.

Aktualni prvaki se pospešeno pirpravljajo na drugi del prvenstva, ko bodo naredili vse, da ohranijo prednost pred najbližjimi zasledovalci iz Ljubljane. Darko Milanič je tudi tokrat zaigral z dvema različnima enajstericama, ki je vsaka prispevala dva zadetka za zmago s 4:2.

Srečanje so bolje odprli Naftaši, potem ko je Monjac v 17. minuti dobil obračun iz oči v oči z Matkom Obradovićem. Le tri minute kasneje je s čudovito izvedenim prostim strelom za izenačenje poskrbel Dare Vršič, kapetan Marcos Tavares pa je bil v zaključku srečanja natančen iz najstrožje kazni.

Nafta je v 60. minuti prek Vedrana Vinka prišla do izenačenja, a so vijoličasti že šest minut kasneje znova povedli, ko je lepo zadel Dino Hotić. Zmago Maribora je potrdil Gregor Bajde.

Maribor : Nafta 4:2 (2:1)
Vršič (17), Tavares (42, 11m), Hotić (66), Bajde (83); Monjac (14), Vinko (60)

NK MARIBOR – prvi polčas: Obradović, Kramarič, Šuler, Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervišević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny Omoregie, Maher. Trener: Darko Milanič.

NAFTA: Valentić, Malešević, Šeruga, Leuštek, Cekovski, Bence, Zagorec, Ilić, Monjac, Novinič, Vinko. Klop: Lorinc, Živko, Vöröš, Oštrek, Osmanaj, Marciuš, Roginić, Magdič. Trener: Franc Fridl.