Milanič: To se ne sme več ponoviti

Prva liga 3. Feb 201814:05 > 14:15
NK Maribor/Drago Wernig

Maribor je na drugi pripravljalni tekmi v turškem Beleku doživel poraz proti češki Sigmi, ki je po odličnem uvodu v srečanje slavila s 3:0. Darko Milanič z videnim, razumljivo, ni bil zadovoljen.

Getty Images

Tekmo smo zelo slabo začeli. Po hitro dobljenem prvem zadetku smo se odzvali s prevzemom pobude, potem pa dobili dva gola iz prekinitev in nismo več mogli obrniti poteka dogodkov. Ker se je nabralo naporov, moramo biti zdaj pozorni, da se psihološko odlično pripravimo na naslednje preizkušnje. Da se nam več ne zgodi, kar se nam je doslej že večkrat na pripravah, ko slabo začnemo tekmo. Tako je ocena dvoboja s Sigmo pod vtisom rezultata. Vmes je bilo tudi nekaj dobrih zadev, a seveda po takšni predstavi ne moremo biti pozitivni,” je po koncu obračuna s Sigmo razmišljal Darko Milanič.

Čehi so vse tri zadetke dosegli do 25. minute. V 2. in 14. minuti je Jasmina Handanovića premagal Martin Hala, zadnji zadetek za trenutno tretjo ekipo češkega prvenstva je dosegel Jakub Plšek.

Milanič tudi tokrat ni računal na vse razpoložljive moči. “Milec še ostaja izven tekmovalnega ritma, ustavile so ga zelo moteče težave z obema tetivama, ki se izmenjujejo in upamo, da bodo kmalu odpravljene. Ahmedi bo hitro spet v pogonu, ima podobne težave kot proti Weizu, ko je moral iz igre. Hodžić je dobil udarec na treningu, zvin gležnja zahteva premor. Rajčević in Ivković pa sta pred vrnitvijo. Ivković je že na dobri poti, Rajčević pa je v treningu z ekipo in bo od naslednjega tedna tudi med kandidati za nastop. Na štoperskih položajih bomo spet v popolni zasedbi, ostaja pa problem na bočnih položajih v obrambi.”

Vijoličaste pred povratkom v domovino čakajo še tri prijateljske preizkušnje, prva že v ponedeljek proti moldavskemu Šerifu. “Ker smo v tem tednu res veliko opravili, bomo najprej soboto namenili regeneraciji. Da osvežimo telo in glavo, potem pa začnemo nov cikel. V programu so še te zelo zahtevne tri tekme, tako da bomo preostanek bivanja v Turčiji skušali izkoristiti na najboljši način,” je v pogovru za uradno spletno stran slovenskih prvakov še dejal Milanič.