Ogorčeni Mariborčani: Dve povsem različni merili

Prva liga 26. Feb 201810:02 > 10:05
Twitter

Začetek spomladanskega dela prvenstva je že poskrbel za prvo razburjenje. Mariborčani so z ogorčenjem sprejeli dve sodniški odločitvi.

Getty Images

Nadaljevanje nogometnega državnega prvenstva se ni začelo po okusu prvakov iz Maribora. Vijoličasti so v Ljudskem vrtu proti Aluminiju prišli le do točke, medtem ko je Olimpija v samem zaključku srečanja prišla do zmage proti Celju in se povsem približala večnim tekmecem.

Vijoličasti so ob tem opozorili na dve dejstvi. Glavni sodnik obračuna v Ljudskem vrtu Asmir Sagrković je obračun proti Aluminiju končal po dveh minutah podaljška, čeprav je označil triminutnega, v Ljubljani pa je delilec pravice Andrej Žnidarišič prav tako pokazal tri minute dodatnega časa, Ricardo Alves pa je zmagoviti zadetek iz prostega strela dosegel v 94. minuti.

Eno nogometno popoldne, dve podobni situaciji in dve povsem različni merili. Posledično pa tudi s povsem drugačnim razpletom. PLTS, krog št. 19, tekmi v Mariboru in Ljubljani,” so v uvodu zapisali na uradni spletni strani Maribora in dodali: “Ljudski vrt, 3 minute sodniškega podaljška, konec po dveh minutah. Stožice, 3 minute sodniškega podaljška, igranje pa do prehoda iz 4. v 5. minuto in – zmagovitega gola. Zakaj protesti igralcev in MB klopi, je bilo opazno vsem na stadionu ter gledalcem ob ogledu TV-prenosa. Čeprav je označil 3-minutno nadomeščanje igralnega časa (pri tem velja omeniti, da je bilo med drugim polčasom opravljenih 6 menjav, ob tem smo videli še nekaj “poležavanja” gostov in bi lahko namesto 3 imeli še kakšno minuto več), je glavni sodnik Asmir Sagrković odpiskal konec tekme že po dveh minutah. Kljub opozorilom in dokazilom, da je ravnal napačno in vzel piščalko prehitro, odločitve ni želel spremeniti. Protesti so bili zaman, sredi serijskih naletov v končnici je ostalo 0:0. Da ne gre za razburjenje brez osnove, saj je čar nogometa v nepredvidljivosti, v trenutkih dodatnih elementov drame. ko so že neštetokrat padali goli v zadnjih sekundah, se je izkazalo že v naslednji tekmi. Kmalu po koncu dvoboja v Ljudskem vrtu pa smo med tekmo Olimpija – Celje videli drugačno razlago sodniškega podaljška. V škodo celjske in v korist ljubljanske ekipe. S presojo o treh minutah podaljška, ki se je zavlekel do prehoda iz 4. v 5. minuto podaljška, ko je bil tudi dosežen zadetek, ki je Olimpiji prinesel zmago.”

Naključje, ali ne, prepuščamo v presojo drugim. Dvojna merila že ob otvoritvi spomladanskega dela pa so vse prej kot dobra napoved nadaljevanja…” so še dodali vijoličasti. Več kot očitno je pred nami dolga in vroča nogometna pomlad.