Apau: Gol bi takoj zamenjal za zmago

Prva liga 1. Apr 201813:41 > 13:46
NK Olimpija Ljubljana

Nizozemec Mitch Apau je na večnem derbiju v Stožicah prišel do svoje prvega gola v dresu Olimpije, ki pa ni bil dovolj za zmago trenutno vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije.

Na koncu smo se morali zadovoljiti s točko. Lahko živimo s točko, ampak mislim, da smo izgubili dve, ne pa osvojili ene. Bili smo boljši nasprotnik, a bili kaznovani, ker nismo odločili tekmo. Lahko bi zmagali,” je pod vtisom pozno prejetega izenačujočega zadetka dejal Apau, ki je na igrišču videl zgolj eno moštvo: “Sploh v prvem polčasu smo povsem kontrolirali tekmo. Pritiskali smo na njihovi polovici, vse “druge žoge” so bile naše. Nasprotnik se je držal nazaj in nismo mu dovolili prehoda v napad,” je po tekmi razlagal Mitch Apau.

Desni bočni branilec je dosegel svoj prvi gol v zeleno-belem, to pa mu je uspelo na največji tekmi v sezoni: “Občutek je lep, jasno. Ko zadeneš pred toliko ljudmi, je poseben občutek. Še lepše pa bi bilo, če bi zmagali. Ta gol bi takoj zamenjal za zmago.

Ljubljančani veliko časa za počitek ne bodo imeli. Že v sredo jih čaka prva polfinalna tekma pokala Slovenije, nasprotnik je Celje.

“Znova nas čaka natrpan urnik. Tudi pokal je sila pomembno tekmovanje, zato se moramo spočiti, kolikor se da, potem pa odigrati na novo zmago,” je pogovor za klubsko spletno stran zaključil Apau.