Maribor brez Mlakarja in Gajserja, Zahović vprašljiv

Prva liga 1. Maj 201811:27 > 11:43
NK Maribor

Maribor se na sredino prvenstveno tekmo pripravlja na podlagi mešanih občutkov. Dobra stran v zadnjem obdobju je serija zmag, ki jih je povsem približala vrhu, saj je zaostanek za Olimpijo samo še dve točki. Po drugi strani pa jih pestijo velike težave s poškodbami.

Tokrat bo 30. krog PLTS na sporedu med tednom in vijoličasti bodo jutri svojo tekmo odigrali v Velenju, kjer se bodo pomerili v zadnjem obdobju z ne preveč prepričljivim Rudarjem. A na gostovanja odhajajo kar precej zdesetkani.

Veliko težavo Darku Milaniču povzroča napadalni dvojec Jan Mlakar – Luka Zahovič. “Upal sem, da se bo izboljšalo, vendar stanje še vedno ni najboljše. Mlakarja bodo v naši zdravniški službi težko usposobili za tekmo z Rudarjem, prav tako je negotov za naslednjo. Luka ima še zmeraj močne bolečine v hrbtu zaradi udarca, ki ga je dobil in je njegov nastop vprašljiv,” pojasnjuje trener Milanič.

Znova bodo ekipo vsaj malce zdesetkali kazni, saj so vijoličasti proti Triglavu še na drugi zaporedni tekmi prejeli rdeči karton. Sicer se v ekipo vračata se Jasmin Handanović in Mitja Viler, a bo tokrat manjkal Saša Ivković“Če imamo več težav v napadu, je za obrambo pomembno, da se je Šuler vrnil v proces treninga. Upam, da bo popolnoma zdrav in nared za vrnitev že v Velenju.” Poleg vseh že naštetih bo jutrišnjo tekmo moral izpustiti tudi pomočnik Saša Gajser, ki je bil proti Triglavu izključen.

Maribor se kljub visokemu točkovnemu zaostanku za Olimpijo ni predal in je sedaj povsem blizu, ter po mnenju nekaterih celo bližje naslovu kot Olimpija. “Izziv je res zahteven, vendar smo do tega trenutka pokazali, da smo mu kos. Še vedno pa ne sme biti prisotne nobene preračunljivosti. Tekem je še veliko in ko smo začeli s tem preobratom, smo se pogovarjali o tem, da nam je pomembna vsaka tekma posebej in tako mora biti tudi v tem primeru. V Velenju nam nikdar ni bilo lahko, tudi tokrat ne bo, tako da moramo biti zelo odločni v svoji nameri,” je za konec poudaril Darko Milanič.