Zmaji preleteli Triglav in ostajajo na prvem mestu

Prva liga 6. Maj 201818:43 > 18:55
NK Olimpija Ljubljana

V 31. krogu državnega prvenstva je v Stožicah Olimpija z 2:0 ugnala Triglav. Zmaji so pred tem dobili dve izmed treh medsebojnih tekem, na vseh proti Triglavu v letošnji sezoni pa niso prejeli niti gola. Pri tem je danes tudi ostalo.

V prvem polčasu so gledalci spremljali dogajanje na polovici Triglava. Ljubljančani so si prvo priložnost priigrali že v drugi minuti, ko je Stefan Savić sprejel žogo v kazenskem prostoru gostov in jo spustil Rok Kronaveter, ki pa mu je vratar Elvis Džafić strel ubranil.

Zmaji so nadaljevali z agresivno in hitro igro, za kar so bili nagrajeni v 15. minuti. Tomislav Tomić je na desni strani zaposlil Mitcha Apaua, ki je žogo nemudoma poslal v kazenski prostor, tam pa se je najbolje znašel Jason Davidson in z močnim strelom žogo poslal v mrežo ter dosegel svoj prvi gol v zeleno-belem dresu.

 V 26. minuti je Dino Štiglec streljal mimo gola, dobrih deset minut kasneje pa se je mreža Triglava znova zatresla. Dario Čanađija je ukradel žogo na sredini igrišča, podal Kronavetru, ki je z globinsko podajo zaposlil Issaha Abassa. Slednji se je odlično odzval, preigral dva nasprotna igralca in žogo z močnim strelom poslal za vodstvo zmajev z 2:0. To je bila tudi zadnja konkretna akcija v prvem polčasu.

Tudi v drugem polčasu je bila Olimpija boljši nasprotnik. V 57. je lepo akcijo s strelom s kakšnih dvajsetih metrov zaključil Kronaveter, a meril malce previsoko. Štiri minute kasneje je odlično preigraval Savić, prišel v kazenski prostor in se odločil za strel, a tudi on premalo natančno.

Dobrih deset minut pred koncem so zmaji izpeljali lepo akcijo, v katero so bili vpleteni Savić, Nik Kapun in Davidson. Avstralec je zaključil s strelom z roba kazenskega prostora, a se je izkazal vratar Džafić. Po kotu, ki je sledil, je poskušal še Aris Zarifović, njegov strel so gostje uspeli blokirati.

Do konca tekme priložnosti več nismo videli in Ljubljančani so tudi po 31. krogu vodilno moštvo lige.

Olimpijo že v sredo ob 20. uri čaka nova pomembna tekma. Gostovali bodo v Velenju, konec tedna (nedelja ob 16:50) pa bodo v Stožicah pričakali Ankaran.