Maribor zapravil tri zadetke prednosti

Prva liga 22. Jun 201810:26 > 10:30
NK Maribor/Drago Wernig

Medtem ko Ljubljančani še čakajo na prvo pripravljalno srečanje, je ekipa Maribora v Gornji Radgoni odigrala že tretje srečanje. Varovanci Darka Milaniča so se pomerili z Vardarjem in v obračunu z makedonskim podprvakom zapravili tri zadetke prednosti.

Dvoboj državnih podprvakov se je pričel po željah Maribora, ki je v 17. minuti vodil že s 3:0. Štajerci so pretili že v uvodu tekme, povedli pa v deveti minuti, ko je Amir Dervišević zaposlil Jana Mlakarja, slednji pa je po preigravanju zadel za vodstvo z 1:0. Gačevski, ki je zrasel v soboški Fazaneriji, je drugič klonil v 14. minuti. Tudi tokrat je v polno meril Mlakar, ki je bil po podaji Martina Milca hitrejši od Martina Kramariča.

Belokranjec se je veselil v 17. minuti, ko je Kramariča z globinsko podajo v ogenj poslal Dino Hotić, vezist Maribora pa je bil hitrejši od makedonskih branilcev. Zasedba iz makedonske prestolnice je pred odmorom znižala zaostanek, po protinapadu je bil natančen Barseghyan. Slednji je v tretji minuti nadaljevanja izkoristil tudi najstrožjo kazen, v 63. minuti pa je za končnih 3:3 zadel še Adem.

MARIBOR : VARDAR 3:3 (3:1)

Mlakar (9′, 14′), Kramarič (17′); Barseghyan (38′, 48’/11m), Adem (63′)

Maribor – prvi polčas: Handanović, Milec, Šuler, Rajčević, Viler, Vrhovec, Dervišević, Hotić, Kramarič, Mlakar, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Štor, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ahmedi, Bajde (70′ Žugelj), Vršič, Mešanović (68′ Bohar), Tavares.