Belima se vrača v PLTS – v Domžalah bo nasledil Bezjaka

Prva liga 15. Avg 201819:05 > 19:11
NK Domžale

Domžalčani so po odhodih Matije Široka in Lovra Bizjaka, ki sta se podala v tujino, pripeljali okrepitev. Član rumene družine je postal krilni napadalec Ruben Belima, ki se je slovenski javnosti predstavil že v dresu Kopra. Občasni reprezentant Ekvatioralne Gvineje ima tudi španski potni list.

Nekdanji nogometaš Kopra je sklenil dveletno pogodbo. Na 33 tekmah v Prvi ligi TS je dosegel šest zadetkov. Z dobrimi igrami si je priigral prestop v portugalsko drugo ligo, kjer je v zadnji sezoni za Leixoes odigral 23 tekem in se štirikrat vpisal med strelce. Zbral je tudi dvanajst nastopov za člansko izbrano vrsto Ekvatorialne Gvineje.

Prihajam z močno željo, da bi ekipi pomagal do izpolnitve rezultatskih ciljev in da bi skozi sezono tudi sam postal boljši. Vesel sem, da sem tukaj, prepričan sem, da gre za pravi korak v moji karieri. Domžale odlično poznam in vem, da gre za okolje, ki je v zadnjih sezonah postalo najboljša odskočna deska za napredka željne nogometašev. Veselim se tekem in prihodnosti v rumeni družini,” je ob sklenitvi dveletne pogodbe dejal 26-letni Belima, ki se je nogometno izobrazil v akademiji madridskega Reala, kjer je igral tudi v rezervnem moštvu.

Kot rečeno, domžalski klub odlično poznam. Že ko sem nastopal pri Kopru, sem spoznal, da je odlično organiziran, kar se je videlo tudi na igrišču. Domžale so bile v fazi napada najboljša ekipa v Sloveniji, v njihovi igri je bilo ogromno teka in nenehen pritisk na nasprotnika. Ta slog igre mi zelo ugaja, zato se močno veselim dela pod vodstvom Simona Rožmana, ki me je takoj prepričal s svojo usmeritvijo. Še dodatno mi je klub predstavil Senijad Ibričić, skupaj z Nerminom Hodžićem moj soigralec v Kopru. Tudi zaradi njiju se bom lažje privadil na novo okolje,” je še dodal Ruben Belima, ki bo nosil dres s številko sedem.

Ruben prihaja kot zamenjava za Lovra Bizjaka, ki nas je zapustil pred dnevi. Ima podobne karakteristike kot on in bo v našo igro vnesel hitrost in nepredvidljivost. Vsekakor je njegova prednost, da je v Sloveniji že bil, obenem se z nekaterimi našimi igralci že pozna, zato verjamemo, da mu prilagajanje ne bo vzelo veliko časa. Njegove sposobnosti so znane, po odhodu iz Kopra je zelo dobro odigral na Portugalskem. Navsezadnje se še dobro spomnimo njegovega zadetka na našem stadionu pred nekaj leti, ko mu je uspela prava mojstrovina,” je o novi pridobitvi dejal športni direktor Domžal Matej Oražem, ki je poskrbel še za četrto okrepitev v tej sezoni.