Putinčanin: Upam, da je to začetek pozitivne zgodbe

Prva liga 17. Sep 201817:33 > 17:34
NK Olimpija/SPS

Nogometaši Olimpije so v nedeljo v Murski Soboti prišli do pomembne zmage (0:2). Tekmo je v 90. minuti dokončno odločil Marko Putinčanin, ki je s tem dosegel tudi svoj prvenec v zeleno-belem.

Srbsi vezist je ob koncu rednega dela tekme, ko so gostitelji pritiskali za izenačenje, zadel po krasnem protinapadu, ki sta ga začela Matic Črnic in Asmirj Suljić, ter dokončno odločil srečanje.

Po zmagi na derbiju kroga je bil Marko Putinčanin vidno zadovoljen, hkrati pa si je oddahnil, saj njegovi prvi meseci v Ljubljani niso bili lahki. Kljub vsemu dogajanju je ostal osredotočen in prepričan ter bil na koncu nagrajen za trdo delo.

Vedeli smo, da nas čaka težka tekma proti motiviranemu nasprotniku, ki bo igral na krilih navijačev. V prvem polčasu smo bili odlični, nato smo padli, a dokazali, da se lahko tudi branimo. Zmaga je več kot zaslužena,” je za klubsko spletno stran povedal Putinčanin.

Srb je na začetku svoje poti pri Olimpiji v večini igral na desni strani obrambe, v nedeljo pa se je lahko predstavil tudi na svojem naravnem položaju, v defenzivnem delu zvezne vrste.

Res je, tudi to je bilo danes pozitivno. Prvič sem igral na svojem položaju, hitro sem našel ritem in mislim, da mi je prav to pomagalo. Profesionalec sem, vedno bom igral to, kar bodo od mene zahtevali, je pa res, da se najbolje počutim tu, kjer sem igral v Murski Soboti,” dodaja skromni vezist, ki je bil na začetku svoje poti pri Olimpiji eden izmed tistih, ki ga je javnost najbolj kritizirala.

“Upam, da bo ta tekma začetek moje pozitivne zgodbe v Ljubljani. Kot sem dejal, sem profesionalec, vse bom dal za ta klub, za trenerja, za svoje soigralce in za navijače. V mojo predanost ne bo treba nikoli dvomiti,” nadaljuje Putinčanin, ki se je po tekmi zahvalil tudi navijačem Olimpije: “Slišali smo jih. Vsako tekmo jih. Upam, da se zavedajo, da so naš dvanajsti igralec in da nam je z njimi veliko lažje.