Podaljšala še "Handa" in Rajčević, podpisal "Gattuso"

Prva liga 10. Feb 201920:33 > 20:41
NK Maribor/Twitter

NK Maribor prehaja v drugo polovico priprav v Turčiji. Športni direktor Zlatko Zahovič, ki je bil z moštvom v prvem tednu, je po predvidenem načrtu zaradi drugih obveznosti zapustil turško bazo.

Ekipa ima eno novo dimenzijo, dosedanje tekme, predvsem obe, na katerih smo igrali proti vrhunskima tekmecema iz Lige prvakov, so pokazale, kakšna mora biti naša pot. Fantje to upoštevajo in odhajam s spoznanji, ki me navdajajo z optimizmom. Kot klub, ki ni v tem rangu po financah, smo bili na igrišču popolnoma konkurenčni s Spartakom in Crveno zvezdo. Tekmi bi se lahko obrnili tudi v našo smer, ampak pomembno je spoznanje, ko fantje tako oddelajo tekmo, fizično in kvalitetno, da lahko spremljaš prikazano z odprtimi usti. Tudi tisti, ki so gledali obe tekmi in so že na tem nivoju, nam priznavajo, da je Maribor res vrhunska ekipa.” je ob odhodu iz Turčije dejal športni direktor podprvakov, Zlatko Zahović.

V Beleku so bili opravljeni tudi podpisi pogodb. “Naša hrbtenica je v zelo dobrem, zdravem, ambicioznem stanju in ostaja med nami. Z zadovoljstvom lahko povem, da so Jasmin Handanović, Marko Šuler in Aleksandar Rajčević pripravljeni prenašati kulturo kluba na mlajše igralce, na vse okrog sebe z nezmanjšano ambicijo tudi v prihodnje. Vsi trije so podaljšali pogodbe za še po eno sezono, kar nas izjemno veseli. Hrbtenica je osnova vsakega zdravega telesa in oni so hrbtenica NK Maribor,” dodaja.

Vsi trije so v vijoličastem skupaj odigrali 781 tekem in so z novo zvestobo potrdili nove motive. Novost je še ta, da je 19-letni Lovro Grajfoner kot eden izmed petih nadarjenih mladincev na pripravah, podpisal prvo profesionalno pogodbo z NK Maribor (do leta 2022).

Lovro je naš Gattuso, fant, ki je pokazal, da ima vrhunsko kvaliteto in profesionalnost. Takšnih talentov ne želimo izgubiti. Želim mu vso srečo v nadaljnjem razvoju. Je na dobri poti s svojim delom, a v profesionalizmu potrebuješ tudi nekaj sreče. Upam, da jo bo imel.”

Ekipa bo do petka trenirala v Turčiji, potem pa bodo preostanek priprav “vijoličasti” oddelali doma.