Sežana ostala brez najboljšega strelca

Prva liga 6. Jul 201919:39 > 19:43
Facebook

Medtem ko je Sežana pred povratkom v elitno druščino slovenskega klubskega nogometa ostala brez najboljšega strelca Kebeja, je Aluminij s Filipom Jukom, ki je zrasel v mladinskem pogonu rdečih, podpisal triletno pogodbo.

Papa Ibou Kebe ni več del zasedbe sežanskega Tabora, ki čez slab teden pričenja s prvoligaškimi spopadi. V minuli sezoni prvi strelec Kraševcev se seli v Azijo, pridružil se je vietnamskemu Hanoiju.

Francoski napadalec je bil v minuli sezoni drugi strelec 2. SNL, s 24 zadetki je zaostal zgolj za Anelom Hajrićem, ki se je pred dnevi prav tako poslovil od slovenskih zelenic. Kebe bo nogometno pot nadaljeval pri vietnamskem Hanoiju, sicer aktualnemu državnemu prvaku. “Ibou, zahvaljujemo se ti za predano delo in ti želimo obilo sreče na tvoji novi športni poti,” so zapisali Sežanci. V sežanskem dresu pa bo tudi v prihodnje igral Marsel Stare, ki je bil lani na Kras posojen s strani Domžal, s podpisom pogodbe pa je postal polnopravni nogometaš rdeče-črnih.

Z oblikovanjem moštva za prihajajočo sezono nadaljujejo tudi pri Aluminiju. Kidričani so sporočili, da so sklenili pogodbo z mladim napadalcem Filipom Jaukom, ki je zrasel v mladinskem pogonu rdečih.

Osemnajstletnik je s klubom podpisal prvo profesionalno pogodbo in Kidričanom obljubil triletno zvestobo. “Vesel sem, da sem podpisal v domačem okolju, tukaj sem že pet let. Pričakujem, da bom napredoval, da se bom nekega dne boril tudi za mesto v prvi enajsterici. Občutki so dobri,” poudarja mladi napadalec. Filip je v lanski sezoni igral v mladinski ligi in na 23 tekmah dosegel 11 zadetkov. (vir: NZS)