Iz Milana v Olimpijo za uresničitev ciljev

Prva liga 16. Jan 201714:25 > 14:32
NK Olimpija/SPS

Novi/stari športni direktor Olimpije Ranko Stojić je na začetku zimskega prestopnega roka hitro prešel od besed k dejanjem o osvežitvi ekipe Luke Elsnerja. Naziv najodmevnejše okrepitve je (za zdaj) v rokah Kingsleyja Boatenga.

Sedmega aprila leta 1994 rojeni nogometaš je v Evropo prišel pri petih letih in nogometne veščine izpoplnjeval tudi pri slovitem Milanu. Z Ljubljančani je podpisal 3,5 letno pogodbo, v katerih želi ljubitelje aktualnih državnih prvakov navduševati predvsem z učinkovito igro pred nasprotnikovimi vrati: “Še kako dobro se zavedam, da navijači in na splošno vsi, ki so tako ali drugače povezani z Olimpijo, pričakujejo od mene veliko zadetkov. Ne nazadnje igram na položaju krilnega napadalca, želim si dodatnega napredka, saj bom le tako lahko prispeval pomemben delež k moštvenemu uspehu.”

Čeprav prihaja iz naše zahodne soseščine, ki na naš nogomet (pre)pogosto gleda preveč podcenjevalno, Kingsley Boateng dobro pozna slovenski nogomet, še posebej je izpostavil nekdanjega kapetana Olimpije. “Za tiste, ki morda ne vedo, lahko povem, da sem prejšnje leto igral tudi proti slovenskim vrstnikom, in moram priznati, da je v Sloveniji veliko število nadarjenih nogometašev. Še posebej mi je padel v oči Andraž Šporar, ki je pravi strup za vsako obrambo. Njegov izkoristek ustvarjenih priložnosti je naravnost izjemen. Zato me ne čudi navdušenje, ki ga vedno znova kažejo naši navijači, ko beseda nanese nanj in njegove predstave v zelenem dresu.”

Zaradi svoje temne polti in izjemne hitrosti je že zelo zgodaj dobil prav poseben vzdevek: “Za prijatelje in znance sem ‘Puma’. Odlikuje me namreč hitrost, sicer sem tudi značajsko kar igriva oseba, rad se pohecam na svoj in tuj račun, vendar do določene meje, jasno. Blizu mi je tudi črni humor, osebno pa nimam težav niti zaradi temne polti, saj je omenjena telesna lastnost nemalokrat na mojem repertoarju raznih šal in zbadljivk. Vsekakor pa mi dobra volja in optimizem lepšata dneve.”

Ob Šporarju Boateng odlično pozna tudi Žana Benedičiča, s katerim si je delil slačilnico v svetovni prestolnici mode, kjer je spoznal tudi enega od sedanjih članov zelno belih. “Pred leti, ko je prišel v mladinsko šolo k milanskemu Interju, sem spoznal Nemanjo Mitrovića, za katerega lahko povem vse najboljše in najlepše. Dobro se poznava tudi z Ezekielom Hentyem, ki mi je toplo priporočil prihod v Olimpijo… V teh dneh največ časa preživim z Blessingom Elekejem, ki mi pomaga s prevozi na treninge, drugače pa se čuti, da so odnosi znotraj moštva zdravi, da se vsi skupaj zavedamo, čigave barve zastopamo. Veliko boljše in lepše se je boriti za lovorike, kot pa za sredino lestvice ali za preživetje.”

Ne glede na to, da igra na levi strani napada, je njegova močnejša noga – desna. Kot pravi, je to tudi eden od izzivov na njegovi poti do vrhunske ravni, ki jo želi doseči v prihodnosti. “Dandanes vrhunski nogometaši odlično obvladajo žogo z obema nogama; še več, če želite uspeti v vrhunskem nogometu, kar pomeni igrati v eni od močnejših evropskih lig, je potem to, kar sem ravnokar povedal, pravzaprav nuja. Sebi vedno znova postavljam višje cilje, Olimpija je zagotovo eden od teh, le od mene je odvisno, ali bom znal izkoristiti to edinstveno priložnost. Prepričan sem, da sem zmožen upravičiti zaupanje vodstva kluba,” je v pogovoru za spletno stran Olimpije še dejal študent špornega menedžmenta v Trstu.