Dva drugoligaša v pomlad z novim trenerjem

Prva liga 25. Dec 201915:20 > 15:29
NK Nafta

Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.

NK Nafta

Nafto, ki bo spomladi lovila preboj v veliki finale Pokala Slovenije, bo v drugi del sezone popeljal Dejan Dončić. Pred meseci trener kranjskega Triglava je v Prekmurju nadomestil Mariana Sluko, ki sicer ni imel primerne trenerske licence za vodenje drugoligaša, a Lendavčani niso skrivali, da je bil prav 40-letni Slovak prvi mož zasedbe modrih. Sluka se je poslovil po jesenskem delu prvenstva, Dončiću pa je zapustil točkovno zapuščino, ki zadostuje za peto mesto. “Štejem si v veliko čast, da sem danes postal član najstarejšega kluba v Sloveniji. Ko me je vodstvo kluba povabilo k sodelovanju in mi predstavilo ustroj kluba ter pogoje dela, moja odločitev ni bila težka. Prihajam v urejeno in pozitivno sredino in sem prepričan, da bomo v prihodnjih letih skupaj dosegali cilje, ki si jih naši navijači želijo in zaslužijo,” je Dončić dejal za spletno stran kluba.

Novega trenerja so v začetku božičnega tedna predstavili tudi v Dobu. Nenad Toševski se je po več kot dveh letih poslovil s klopi modrih, zamenjal pa ga je Dejan Djuranović, ki je tako kot soimenjak Dončić dolga leta deloval v domžalskem klubu, v članski ekipi rumenih pa je bil nazadnje pomočnik Simona Rožmana. Dobljani sicer že nekaj časa sodelujejo z dvakratnim državnim prvakom, ki na kaljenje k sosedom pošilja mlajše nogometaše. “Roletarji” bodo v drugi del prvenstva krenili z devetega mesta.

Miran Srebrnič seveda ostaja na čelu vodilnih Koprčanov, ki ob pogledu proti prvoligaški konkurenci stremijo tudi v prihodnost. Vodstvo kluba je namreč profesionalno pogodbo ponudilo golobrademu Eneju Marsetiču, ki je vsega dan po dopolnjenih 15 letih podpisal triletno pogodbo. Eden od največjih talentov svoje generacije že zbira uradne nastope v mladinski selekciji “kanarčkov”, pred tedni pa je kot najmlajši s kadetsko reprezentanco nastopil tudi na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo.

Ravenčani so s četrtim mestom najprijenejše presenečenje drugoligaške jeseni. Vodstvo kluba je tako že zavihalo rokave in med drugim podaljšalo sodelovanje s kapetanom ekipe Tadejem Trdino. Napadalec, ki je v preteklosti tresel tudi mreže avstrijskih prvoligašev, je v prvem delu sezone dosegel devet zadetkov.

V Rogaški Slatini so sredi decembra pričeli z gradnjo novih klubskih prostorov. Ob že postavljeni tribuni bo zrasel prostor, v katerem bodo dodatne slačilnice, prostor za uradne osebe, soba za fizioterapevta in prostor za shranjevanje opreme. Nad novozgrajenimi prostori bo tudi tribuna s 162 sedeži. Zaključek del je načrtovan julija 2020.