Prestop: Gliha iz Belgije nazaj v Slovenijo

Prva liga 28. Jan 202017:05 > 17:10
Twitter/NK Triglav

Nogometni klub Triglav se je pred nadaljevanjem državnega prvenstva okrepil z mladinskim reprezentantom Erikom Gliho, ki bo v Kranju predvidoma ostal do konca sezone 2020/21.

Vodstvo kranjskega Triglava nadaljuje z oblikovanjem moštva, ki bo spomladi lovilo obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Orlom se je pridružil že šesti zimski novinec, na Gorenjsko se je po epizodi v Belgiji preselil Erik Gliha.

Dvaindvajsetletni Gliha je bil dobro leto član Saint Truidna, a za prvo ekipo belgijskega prvoligaša ni vknjižil uradnega nastopa. Zdaj bočnega branilca čaka novo dokazovanje v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je že branil barve Krke, Ankarana in Aluminija.

“Selitev k Triglavu smatram kot potezo v pravo smer. Menim, da bom znova prišel v pravi tekmovalni ritem in tako vnovič pokazal vse kar znam. Nove soigralce bolj ali manj dobro poznam, klub je izjemno zgledno urejen, zato je za zdaj vse v najlepšem redu,” je po sklenitvi enoinpolletne pogodbe dejal Erik Gliha.

Nekdanji član mladinskih in mlade reprezentance Slovenije je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 57 tekem, v statistiko pa je ob dveh zadetkih dodal še 11 asistenc.