Okrepitev zmajev: Prihaja Bezjak!

Prva liga 20. Feb 202012:12 > 12:16
NK Olimpija Ljubljana

Le nekaj dni pred začetkom spomladanskega dela prvenstva se v vrste zmajev seli slovenski reprezentant, Roman Bezjak. Pogodbo je, 30-letni napadalec, podpisal do konca tekmovalne sezone, z možnostjo podaljšanja.

Roman Bezjak je članske izkušnje najprej nabiral v slovenski prvi ligi, čemur so sledili klubi prve bolgarske, hrvaške in poljske ter druge nemške lige. Pred prihodom v Ljubljano je igral za prvoligaški ciprski klub APOEL Nicosia. V tem času je s klubi, za katere je igral osvojil kar nekaj naslovov. S PFK Ludogorets Razgrad je kar trikrat osvojil bolgarsko državno prvenstvo ter z ekipo enkrat osvojil tudi pokal in superpokal. Skupaj s HNK Rijeka je postal državni prvak ter zmagovalec pokala in nenazadnje, v sezoni 2018/19, dvignil pokal ciprskih državnih prvakov. Tuji mu niso niti nastopi na evropskih tekmovanjih. Igral je v Ligi Evropa, kot tudi Ligi prvakov.

Tako je v svoji karieri ob 367 nastopih zabil 112 golov ter prispeval 33 asistenc. Že od mladih let pa je tudi član slovenske reprezentance. V članski kategoriji je zanjo zbral 33 nastopov in pri tem 5-krat zatresel mrežo nasprotnikov.

Ob podpisu pogodbe je povedal: Kot vidite, je do sodelovanja prišlo bolj na koncu, vendar vsekakor ne na hitro. Že ob prekinitvi pogodbe z moštvom APOEL Nicosia sem bil v kontaktu z glavnim trenerjem Olimpije, Safetom Hadžićem. Takrat sem povedal, da hitre odločitve ne morem sprejeti, vendar sem pripravljen na morebitno dogovarjanje.” 

Dogovor je sklenjen in ob vprašanju, kaj pričakuje od prihajajočega derbija, je povedal, da kljub temu, da sobotna tekma ne bo še o ničemer odločala, pričakuje zanimivo in borbeno igro.

(vir: nkolimpija.si)