Triglav v Stožicah premagal Olimpijo!

Prva liga 25. Feb 202018:50 > 19:10
NK Olimpija Ljubljana

Kranjski Triglav je v prvi tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije z zadetkoma Milanovića in Čerimagića premagal ljubljansko Olimpijo.

V prvi tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Triglav. Pred tekmo so bili izraziti favoriti Ljubljančani, ki pa so se v končnici prvega dela igre znašli v rezultatskem zaostanku. Kranjčane je po podaji iz kota v vodstvo z 1:0 popeljal branilec Milan Milanović, ki je Nejca Vidmarja premagal z glavo.

V drugem delu igre je Olimpija jalovo napadala, mreža Triglava se ni zatresla. Orli so prišli do povišanja prednosti, ko je Armin Čerimagić v 72. minuti za hrbet Nejca Vidmarja pospravil odbitek z desetih metrov. Mreži se do konca nista zatresli, Triglav je prišel do presenetljive zmage z 2:0.

Varovanci Vlada Šmita so prišli do 8. zmage v tej sezoni in se (vsaj začasno) povzpeli na 6. mesto. Četa Safeta Hadžića je izgubila 5. v letošnji sezoni in je dala s tem možnost Mariboru, da se v primeru zmage nad Muro približa na samo točko zaostanka. Z novimi tremi točkami bi se lahko močno približali tudi Aluminij, Celje in Mura.