Trije novinci pri Celju

Prva liga 14. Feb 201713:32 > 13:36
NK Celje

S 15. februarjem se tudi v Sloveniji zapira zimski prestopni rok, eno od zadnjih potez pa so danes potegnili v knežjem mestu. Grofje so namreč predstavili kar trojico novincev, med katerimi je ljubiteljem slovenskega nogometa najbolj znan Lovro Cvek.

Nekdanji kapetan Zavrča, ki je jeseni igral za Aluminij, je s celjsko zasedbo treniral že tri tedne, med grofe pa se je preselil kot prost nogometaš in z vodstvom celjskega kluba sklenil triletno pogodbo. »Srečen sem, da sem prišel v tako dobro organiziran klub. Z novimi soigralci sem se dobro ujel, veliko se družimo in všeč mi je, da ni razlik med nami, da ni razlik med mlajšimi in starejšimi. V ekipi je vse v najlepšem redu. S slovenskim nogometom sem se v zadnjih dveh letih in pol dobro spoznal, sedaj bom naslednja tri leta v tem moštvu in zaenkrat mi je tukaj zelo všeč. Trenutno me ne vleče drugam v tujino, navsezadnje sem še mlad in me čaka tukaj precej dela. Navijačicam in navijačem pa lahko obljubim, da se bom trudil vsako tekmo, da bom dal vse od sebe za ekipo in da nanizamo čim več zmag, da bi lahko poleti igrali v kvalifikacijah za evropska tekmovanja,« je za klubsko spletno stran dejal nogometaš, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 74 tekem.

Prvič pa se bosta na slovenskih zelenicah predstavila obrambna igralca Adam Mitchell in Tomislav Barišić, ki sta Celju obljubila zvestobo do konca sezone 2018/19. 23-letni Barišić se najbolje znajde ob desni stranski črti, nekdanji mladinec Dinama in Zagreba pa je bil nazadnje član vodilnega hrvaškega drugoligaša Rudeša. Osrednji branilec Mitchell, ki ima ob novozelanskem tudi hrvaški potni list, je poleti prestopil v Crveno zvezdo, ki pa ga je jeseni posodila mestnemu tekmecu OFK-ju, ki letos igra med srbskimi drugoligaši.

https://www.instagram.com/p/BQdl3hUjzT-/

Tekst: NZS