Mladen Rudonja znova športni direktor Olimpije!

Prva liga 27. Maj 202016:23 > 16:27

NK Olimpija Ljubljana je danes javnosti sporočila, da je Mladen Rudonja postal novi-stari športni direktor kluba. Rudonja je funkcijo športnega direktorja opravljal že v času trenerja Igorja Biščana.

Veliki šef Olimpije Milan Mandarič nadaljuje s svojimi zanimivimi potezami na mestu predsednika ljubljanskega kluba, ki je ravno pred dvema letoma osvojil drugi naslov pod okriljem ameriškega poslovneža.

Tokrat ni (še) postregel po zamnenjavi trenerja pa čeprav naj bi bila morda tudi ta zelo kmalu na vidiku. Tokrat se je v zmajevo gnezdo vrnil nekdanji odlični slovenski nogometaš Mladen Rudonja, ki bo že v svojem drugem mandatu opravljal vlogo športnega direktorja.

Prvič je bil vsaj neuradno športni direktor kluba ravno v obdobju, ko je Olimpija nazadnje osvojila naslov državnega prvaka takrat še pod vodstvom Igorja Biščana.

“Turbo” Rudi je bil eden izmed glavnih krivcev, da je v Ljubljano prišel Andrés Vombergar, ki je močno navdušil domače občinstvo. Hkrati pa je bil tudi velik zagovornik Biščana in prav zaradi njegove odstavitve naj bi takrat Rudonja tudi zapustil zeleno-bele.

Se pa pod vodstvom Mandariča obeta Rudonji drugi mandat, kar pa odkar klubu poveljuje veliki šef niti slučajno ni prvi takšen primer. Dvakrat je to funkcijo namreč opravljal Ranko Stojič, dvakrat pa sta bila na mestu glavnega trenerja tudi Safet Hadžič ter Marjan Pušnik. Bomo videli kako se bo zgodba končala tokrat.