Kapun: Brez treme, zgolj dobri občutki

Prva liga 29. Maj 202011:25 > 11:28
NK Olimpija Ljubljana

Na prijateljski tekmi proti Triglavu iz Kranja se je na igrišče po letu in pol premora vrnil vezist Olimpije Nik Kapun, ki verjame v pozitivno prihodnost.

Povezano

Že pred tekmo sem se počutil dobro. Ko so po karanteni soigralci nadaljevali s treningi, sem se jim pridružil tudi jaz in ravno skupinski treningi so mi pomagali pri grajenju samozavesti. Zelo sem vesel, da sem lahko odigral zadnjih 20 minut tekme. Treme ni bilo prisotne, zgolj dobri občutki, ko znova stopiš na igrišče,” je bil po povratku na igrišče zadovoljen Nik Kapun.

Vrnitev po daljši odsotnosti vsekakor ni lahka in tega se zaveda. Poškodba ga sicer ne ovira, a kot pravi sam, ga čaka še nekaj dela: “Zaradi poškodbe oziroma bolečine nimam ovir. Trenutno me omejuje zgolj pomanjkanje tekmovalnega ritma. Uigrati se moram s soigralci, čim več trenirati ter odigrati nekaj tekem. Tako bom lahko še več pretekel in imel več zraka. Torej cilj je, da se kondicijsko bolje pripravim. Tukaj pa je še psihološki vidik, kjer se vidi, da dolgo nisem igral. Opažam pa, da vsak trening napredujem, noge me dobro ubogajo, pridobivam samozavest in podobno. Delam postopoma teden za tednom. Če se bo vse skupaj razvijalo, kot kaže sedaj, potem verjamem, da me čaka pozitivna prihodnost.”

Olimpija nadaljevanje prvenstva čaka na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Junija bodo na Brdu odigrali tudi zaključek pokalnega tekmovanja, ki ga spremljajte V ŽIVO na Sportklubu.