Težave za vodilni ekipi pred večnim derbijem

Prva liga 22. Jun 202017:43 > 17:50
NK Maribor

V nedeljo nas v Stožicah čaka zadnji večni derbi med Olimpijo in Mariborom v letošnji sezoni. Obe ekipi pa imata velike razloge za skrbi, saj imata vodilni ekipi velike težave na položaju osrednjih branilcev.

V 32. minuti dvoboja z Rudarjem je Nemanja Mitrovićv zračnem dvoboju z Dominikom Radićem obležal na tleh. Igro je predčasno končal in bil že med tekmo prepeljan v bolnišnico, kjer pa so danes v taboru vijoličastih dobili slabe obete.

“Sum, da gre za odprt zlom nosu, je, žal, potrjen. Obravnava je pokazala, da operativni poseg ne bo potreben, sledi pa nekaj dni mirovanja. Zdaj bo najbolj pomembno, kdaj bo oteklina uplahnila in kako bo Nemanja prestal naslednje dni. Na potrditev informacije, ali se bo lahko že v tem tednu vrnil na treninge in igral v derbiju z opornico oz. zaščitno masko, bo tako še treba počakati,” je za klubsko spletno stran pojasnil zdravnik Zmago Krajnc.

Mitrovič je pred tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu pod velikim vprašajem. Trener Sergej Jakirovič pa ima velike skrbi, saj ima na voljo le še Aleksandra Rajčevića, LukoKoblarja in Špira Peričića.

Velike težave pa bo imela tudi Olimpija, ki se bo morala znajti brez Mackyja Bagnacka, ki je v Domžalah prejel osmi rumeni karton v sezoni in tako ne bo imel pravice nastopa.