2. SNL se je začela spektakularno – remi na Portovalu

Prva liga 12. Avg 20209:49 > 9:58
Matic Burazer

Nogometaši novomeške Krke in velenjskega Rudarja so v torek otvorili novo sezono 2. SNL. Na Portovalu so v večernem terminu ob obisku Sportkluba prvič prižgali nove reflektorje, sledila pa je spektakularna tekma, ki se je končala z izidom 2:2.

M24.si

  Prvi polčas je minil brez golov. Prevladovala je taktika, nekoliko aktivnejši pa so bili Dolenjci, ki pa v napadu niso imeli igralca, ki bi znal dovolj mirno zaključiti. Po odmoru so v prestavo višje dali Velenjčani, ki so v 50. minuti po 11-metrovki povedli. Zadel je izkušeni Damjan Trifković. Slednji je navdušil še 10 minut kasneje, ko je najprej krasno preigraval po desni strani, nato pa podal pred gol in tam našel Jovanoviča, ki je zadel za 2:0.

Krka se ni predala. V 79. minuti je po podaji Kambiča zadel Jašaragića, Novomeščani pa so nato pošteno pritisnili in v finišu tekme zasluženo prišli do točke. Najprej so gostitelji zapravili 11-metrovko, ki jo je Brekalu ubranil Stopajnik, slednji pa je nato klolnil po strelu Bubnjevića, ki je poskrbel za končnih 2:2.

Napeta tekma, kot sem pričakoval. Tekma bi šla lahko v vse smeri. Vesel sem, da so moji igralci pokazali karakter in se niso predajali do zadnje minute, za kar smo bili na koncu tudi nagrajeni. Rezultat je glede na potek tekme realen,” je po tekmi povedal trener Krke Zoran Zeljković.

Mislim, da so gledalci videli zanimivo srečanje. Ostaja nam grenak priokus, saj smo proti dobri ekipi Krke vodili z 0:2. Fantje so odigrali dobro, dali so svoj maksimum. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši. Ekipama čestitam za prikazano,” pa je dodal trener Rudarja Almir Sulejmanović.

2. SNL lahko tudi v tej sezoni spremljate na Sportklubu. V sredo sledi tekma med Beltinci in Triglavom s prenosom na Sportklubu 1 od 17:30 naprej.