Olimpija z neprepričljivo igro do zmage

Prva liga 27. Avg 202021:02 > 21:13
M24.si

Nogometaši Olimpije so potrebovali 120 minut, da so strli odpor Vikingurja. Zmaji so slavili z 2:1 in se uvrstili v 2. krog kvalifikacij za Ligo Europa.

Print screen/SK

 Že v 5. minuti so gostje iz Islandije prejeli rdeč karton. Izključen je bil Ottesen in zdelo se je, da se bodo Skenderjevi varovanci sprehodili čez osmo uvrščeno ekipo islandskega prvenstva. 

Kljub igralcu manj, so vikingi uspeli šokirati Ljubljančane. V 27. minuti je Freliha premagal Karlsson in tako postavil izid polčasa.

V drugem delu je Olimpija dolgo iskala pot do izenačenja, a njena kombinatorika je bila slaba, primanjkovalo je kreacije, pojavljale so se številne tehnične napake. 2 minuti pred koncem rednega dela je zadetek za izenačenja, s precej pomoči nasprotnika, dosegel Matic Fink in tako svoji ekipi priboril podaljšek.

Nogometaši Vikingurja so imeli težke noge, tako, da je Olimpija v podaljšku prevladovala, a žoga je od noge do noge tekla zelo počasi. V 106. minuti je po podaji Finka, ki je nedvomno igralec tekme, v polno meril Bosić in zmajem zagotovil zmago ter napredovanje.