Albert Riera je postal z naskokom najbolje plačani trener v ligi

Nogomet 25. Jul 202315:07 1 komentar
Albert Riera
Albert Riera. FOTO: Jure Banfi.

Albert Riera je, ko je prišel v Celje, postal daleč najbolj plačan trener v slovenski nogometni ligi. Koliko denarja bo Španec, ki je lani z Olimpijo postal državni in pokalni prvak, z dveletno celjsko pogodbo dobil?

“Igralci so zagotovo eden od glavnih razlogov, da sem prišel. Imam ekipo, ki se lahko bori za naslov in lahko zmaga na vsaki tekmi,” je na včerajšnji konferenci Albert Riera pojasnil, zakaj se je odločil, da sede na klop NK Celje.

Po mnenju mnogih najboljša ekipa v slovenski ligi, ki jo je Španec v roke dobil, je zagotovo eden od razlogov, da je sprejel celjski nogometni izziv, a na njegovo odločitev, s katero je po vsega dveh mesecih prelomil obljubo, da v Sloveniji drugega kluba kot Olimpije ne bo treniral, je seveda vplival tudi denar.

V Celju bo Riera po novem služil 20 tisoč evrov na mesec. Podpisal je dveletno pogodbo, kar pomeni, da bo, če jo bo izpolnil do konca, Celje na njegov račun izplačalo skorajda pol milijona evrov.

Oziroma najverjetneje še precej več. V pogodbi ima namreč zapisane tudi bonuse za uspešnost.

Glede na to, kako dobro mu je šlo na klopi Olimpije, se ne gre bati, da jih v Celju ne bi dobil …

Enkrat več kot lani in enkrat več od Damirja Krznarja

Riera je s prihodom v Celje prejel precejšnjo povišico. Dogovoril se je za enkrat višjo plačo od tiste, ki jo je v prejšnji sezoni prejemal v Stožicah. Olimpijo je, spomnimo, zapustil po izteku pogodbe, o kateri se, po njegovih besedah, z vodilnimi ljudmi v klubu sploh ni pogovarjal.

Španec je s celjsko plačo postal z naskokom najbolj plačan trener v slovenski ligi, kar je glede na prejšnjo sezono, ko je v slovenskem klubskem nogometu osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, tudi razumljivo. Pa čeprav je v trenerskem poslu komaj kot eno leto.

Od trenerja z drugo najvišjo plačo v ligi, to je Hrvat na klopi Maribora Damir Krznar, bo Riera prejemal približno enkrat višjo plačo.

Jasno je, da ob tem drugega kot lovorik Celjani od njega ne pričakujejo. Ampak s tem ne bo težav, to je večkrat poudaril tudi sam.

“Nisem prišel po drugo ali tretje mesto, z mano imamo le en cilj. Želimo zmagovati in biti prvaki,” je nekdanji odlični nogometaš Liverpoola, Manchester Cityja in Galatasarayja dejal tudi včeraj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje