Ante Šimundža na izhodnih vratih Mure

Nogomet 26. Dec 202114:22 > 20:36 6 komentarjev
Ante Šimundža je izgubil možnost za dvojno krono. Foto: Jure Banfi.

Dolgoletni trener Mure Ante Šimundža, ki je Prekmurce pripeljal v prvo ligo in iz sezone v sezono bliskovito napredoval vse do zgodovinskega državnega naslova v lanski sezoni in uvrstitve v skupinski del Konferenčne lige, naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Ludogorcem, poroča ekipa SN in dodaja, da bo novi trener bržkone postal 35-letni član strokovnega vodstva Damir Čontala. Za zdaj iz kluba še ni uradnih informacij, ki bi ovrgle ali potrdile govorice, ob našem klicu so se v Murski Soboti zavili v molk, je pa zato zanimanje bolgarskega prvaka potrdil agent Murinega trenerja.

Ante je sicer še pred dnevi odgovarjal na izziv, ki mu ga je v oddaji Pod Prečko na Sportklubu zastavil Zlatko Zahović. Nekdanji športni direktor Maribora je razmišljal o tem, kdaj je pravi čas za odhod Šimundže v tujino. “Takoj,” je bil zelo jasen najboljši strelec slovenske reprezentance v zgodovini.

Veliki intervju z Antejem Šimundžo

V preteklih tednih o morebitni selitvi v tujino ni želel javno govoriti. Njegov odgovor je bil vselej: “Zdaj ni pravi čas za takšna vprašanja.”

Tudi v našem intervjuju je ostal skrivnosten, a tujini še zdaleč ni zaprl vrat. “Stvar je takšna. V nogometu imamo to folkloro pisanja o selitvah, kar je tudi prav. Res je, da se v nogometu stvari vedno dogajajo, vedno je zanimivo. Čas za pogovor o tem pa bo prišel po dopustu,” je na vprašanje o Ludogorcu povedal Šimundža.

Dvomov ni več

O izzivu tujine pa dodal: “Vedno me zanima. Zanimalo me je tudi, ko sem bil pomočnik in kasneje trener v Mariboru. Vedno me zanima korak naprej v karieri. Zanima me preskok na višjo raven tekmovanja. Če bi mi to tujina zagotovila, seveda vse v dogovoru s klubom, potem v redu, da bi šel pa na vrat na nos, to pa nikakor.”

Če se trditve Ekipe SN izkažejo za resnične, bo Šimundža vendarle nadaljeval v Ludogorcu, s katerim se ga je največ povezovalo v zadnjih dneh. “Po navedbah, ki smo jih dobili iz več zanesljivih virov, dvomov ni več – Ante Šimundža v prihodnje ne bo več vodil ekipe Mure! Preselil se bo na klop Ludogorca, z novimi delodajalci se je že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja, kmalu naj bi se zgodil tudi podpis pogodbe,” so zapisali novinarski kolegi, ob tem pa velja dodati, da so pri Nogomanii dobili odziv agenta Murinega trenerja.

“V tem trenutku je vse, kar lahko povem, to, da potrdim, da obstaja zanimanje Ludogorca za Anteja Šimundžo,” je Nogomanii povedal Adrian Aliaj, ki skrbi za kariero trenutno najbolj vročega slovenskega trenerja.

Ante Šimundža
Ante Šimundža je v Muri pustil neizbrisen pečat. Foto: NŠ Mura

Ali se bo podpis s klubom iz Razgrada res zgodil, se bo razjasnilo v prihodnjih dneh. Brez dvoma pa bi tako Mura kot slovenski klubski nogomet z njegovim odhodom ogromno izgubila.

Ante je sicer na klop Mure uradno sedel 17. junija 2017. Prvo sezono je Muro vodil v drugi ligi in se uvrstil v prvo. Sledili sta dve 4. mesti in nato pohod na zgodovinski prvi naslov za prvoligaša iz Murske Sobote.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje