Ante Šimundža odgovarja na Zahovićev izziv

Nogomet 14. Dec 202114:54 10 komentarjev
Ante Šimundža bo o prihodnosti govoril po koncu dopusta. Foto: Uroš Skaza

Slovenski prvoligaši so pretekli konec tedna sklenili jesenski del sezone 2021/22. Ante Šimundža je naslov z Muro nadgradil z uvrstitvijo v skupinski del konferenčne lige in postal zelo zanimiv klubom iz tujine. Med resnimi snubci se je pojavil tudi bolgarski Ludogorec. Je napočil čas za selitev? Zlatko Zahović je prikimal. Kaj pa strateg črno-belih iz Murske Sobote?

Ante Šimundža v preteklih tednih o morebitni selitvi v tujino ni želel javno govoriti. Njegov odgovor je bil vselej: “Zdaj ni pravi čas za takšna vprašanja.” Z nekdanjim sijajnim napadalcem, ki je v dresu Maribora leta 1999 v Kijevu zadel za edino zmago slovenskega kluba v Ligi prvakov, smo se po koncu jesenskega dela dogovorili za intervju.

Obširen pogovor o Murinem napredku in evropski jeseni ter o nogometu nasploh vam bomo ponudili v nedeljo zjutraj, za pokušino pa vam ponujamo prav odgovor o prihodnosti po koncu jesenskega dela Prve lige Telemach.

“Stvar je takšna. V nogometu imamo to folkloro pisanja o selitvah, kar je tudi prav. Res je, da se v nogometu stvari vedno dogajajo, vedno je zanimivo. Čas za pogovor o tem pa bo prišel po dopustu,” je na vroče vprašanje o Ludogorcu in o selitvi na tuje povedal Šimundža in potrdil, da ga delo v tujini zanima: “Vedno me zanima. Zanimalo me je tudi, ko sem bil pomočnik in kasneje trener v Mariboru. Vedno me zanima korak naprej v karieri. Zanima me preskok na višjo raven tekmovanja. Če bi mi to tujina zagotovila, seveda vse v dogovoru s klubom, potem v redu, da bi šel pa na vrat na nos, to pa nikakor.”

Ali torej Ludogorec predstavlja ta zanimiv korak naprej v karieri? “Kot sem rekel, po dopustu,” se ni dal trener slovenskih prvakov, ki smo ga nato soočili z zanimivim posnetkom.

Spomnimo, v ponedeljkovi oddaji Pod prečko je nekdanji športni direktor Maribora Zlatko Zahović razmišljal o tem, kdaj je pravi čas za odhod Šimundže v tujino. “Takoj,” je bil zelo jasen najboljši strelec slovenske reprezentance v zgodovini.

Kako Ante Šimundža odgovarja na komentar Zlatka Zahoviča:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje