Celjani blizu presenečenja, a vodilni se niso dali

Nogomet 1. Dec 202220:18
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije in Celja so v tekmi 18. kroga lige Telemach igrali neodločeno 0:0.

Domače ekipe tokrat ni vodil španski strateg Albert Riera, ki je zaradi kazni rumenih kartonov dobil eno tekmo prepovedi in je bil le na tribuni. Za glavnega sodnika današnje tekme Roberta Ponisa pa je bil to tudi zadnji obračun, ki ga je vodil v prvoligaški konkurenci.

V prvem polčasu je bila igra predvsem taktična in z malo priložnostmi. Bolje so začeli domači, toda prave nevarnosti za vratarja Celja Matjaža Rozmana ni bilo. Le na začetku je ob predložku Svita Sešlarja s kakšnih sedmih metrov močno z diagonalnim strelom udaril Mustafa Nukić, žoga pa je poletela blizu vratnice z igrišča.

Foto: Aleš Fevžer

Celjani pa so začeli bolj zadržano, pozneje pa stopnjevali ritem. V drugem delu prvega polčasa in pred odmorom so bili precej aktivnejši, najbolj pa Aljoša Matko, ki je imel dve lepi priložnosti, a je prvič žogo poslal tik ob vratnici, domači vratar Matevž Vidovšek pa je nato še pravočasno stekel iz gola in mu zaprl prostor.

V drugem polčasu je bilo razmerje moči podobno. Domači so začeli bolje, ko je zapretil Rui Pedro, potem pa so bili spet nekoliko boljši Celjani. Zabukovnik je po prodoru slabo podal v sredino, najlepšo priložnost za celjsko vodstvo pa je zapravil Lovro Bizjak v 58. minuti, ko se je povsem sam znašel pred golom Olimpije, a z dveh metrov zadel le vratnico.

Foto: Aleš Fevžer

Do konca tekme si nato nobena od ekip ni pripravila resnejše priložnosti, ki bi lahko pomenila spremembo izida. Ljubljančani pa so zanesljivo nadzirali potek tekme in prišli do točke, s katero so ohranili razmerje moči na vrhu lestvice in imajo po 18 krogih že 44 točk.

V naslednjem krogu bodo Celjani igrali v gosteh pri Domžalah 7. decembra, dan pozneje bodo Ljubljančani gostili Muro.

Olimpija – Celje 0:0

Stadion Stožice, sodniki: Ponis, Vidali, Habibović.

Strelci: /.

Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 66. Ziljkić, od 88. Ratnik), Milović (od 88. Gavrić), Crnomarković, Lasickas, Estrada (od 66. Krefl), Sešlar, Doffo, Kvesić, Rui Pedro, Nukić (od 66. Aldair).

Celje: Rizman, Zec, Vuklišević, Stojinović (od 68. Šporn), Kouter (od 82. Janjičić), Zabukovnik, Popović, Matko, Bizjak, Matić (od 17. Morozov), Ikwuemesi (od 82. Bajde).

Rumeni karton: Estrada.
Rdeč karton: /.

 

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme!

66. minuta: Celjani se držijo za glavo! Zmaji so spet odpovedali v obrambi, do strela je prišel Bizjak, ki pa je z idealnega položaja grdo zgrešil. Trener Celja ni mogel verjeti svojim očem.

64. minuta: Olimpija blizu vodstva! Natančno je sprožil Rui Pedro, a je Rozman z odlično obrambo rešil goste. Po podaji s kota je zapretil tudi Milović, a tudi njemu je Rozman strel ubranil.

Poskus Rui Pedra in še lepa obramba Rozmana:

58. minuta: Celjani zadeli še vratnico. Olimpija je polčas bolje odprla, potem pa se je tekma spet preselila pred vrata Vidovška. Celjani so zapravljali lepe priložnost, v 58. minuti je vratnico zadel Bizjak. Veliko sreče za zmaje.

Vratnica Celja:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

45. minuta: Olimpija trpi. Matko je ponovno premešal domačo obrambo, v zadnjem trenutku pa je Crnomarković podstavil nogo in rešil vratarja Vidovška.

33. minuta: Velika priložnost za Celje! Lepo je utekel Popović ter po sprejemu streljal, a za las mimo vrat Vidovška. Vezist Celja se je prijel za glavo.

Priložnost Popovića:

18. minuta: Takoj po menjavi je do prve lepe priložnosti prišlo tudi Celje. Matko se je sprehodil skozi obrambo Olimpije, a na koncu za malo zgrešil tarčo. Vidovšku ni bilo treba posredovati.

17. minuta: Sprememba pri Celju. Tin Matić ne more več nadaljevati s tekmo, zamenjal ga je Grigori Morozov.

12. minuta: Velika priložnost Olimpije! Po prodoru Sešlarja, ki je lepo našel Nukića, je napadalec lepo streljal, a obramba Celja je žogo k sreči gostov preusmerila v kot. Ostalo je pri 0:0.

Začetek tekme v Stožicah!

 

Komentari

Vaš komentar