Celje ostaja neporaženo, a Koper ob koncu pokvaril veselje (VIDEO)

Nogomet 17. Sep 202322:23 0 komentarjev
Koper - Celje
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kopra in Celja so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Koper je na Bonifiki gostil vodilno Celje. Čeprav je slednje vodilo večji del tekme, pa so Primorci z borbeno predstavo predvsem v drugem polčasu prišli do zaslužene točke. Obe ekipi sicer ostajata na vrhu lestvice, Celje je vodilno s 17, Koper pa sledi s 16 točkami, čeprav še niso uradno potrjene tri točke z neodigrane tekme z Rogaško.

Po uvodnih minutah so Celjani prevzeli pobudo in imeli v 14. minuti prvo resnejšo priložnost po močnem strelu Luke Bobičanca, Jan Koprivec pa je dobro posredoval.

So pa izbranci Alberta Riere, ki še naprej pogrešajo Denis Popovića, povedli v 16. minuti, ko je po podaji Žana Karničnika malce z desne strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Mario Kvesić.

Koper - Celje
Foto: Aleš Fevžer

Koprčani, ki imajo v svojih vrstah tudi nekaj težav s poškodbami, so prvič resneje zagrozili v 25. minuti, ko je poskusil z nizkim strelom Maks Barišić, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, Mark Pabai pa je v 29. minuti z roba kazenskega prostora meril dober meter mimo vrat.

Do konca polčasa so igralci na obeh straneh sicer še prišli do treh, štirih strelov, ki pa so bili premalo natančni za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa so bili spet živahnejši Celjani, še najbolj nevaren pa je bil poskus Jegorja Pruceva v 56. minuti, ko je meril točno v Koprivca.

Kazalo na zmago Celjanov, a …

Bede Osuji je bil pri Kopru nevaren v 67. minuti, ko je za malo zgrešil cilj z leve strani, Koprčani so še naprej pritiskali, Ramazan Orazov pa je v 72. minuti tudi zadel, a iz prepovedanega položaja.

V 83. minuti je imel Barišić novo lepo priložnost za Koper, ko je prišel do strela s slabih desetih metrov, vendar se je izkazal celjski vratar Rozman.

Koprska vztrajnost se je obrestovala v 90. minuti, ko je po podaji z desne strani pred golom spretno reagiral Osuji in izid izenačil na 1:1. Gabriel Groznica je malce zatem skorajda poskrbel za preobrat, a le za malo zgrešil celjska vrata.

Koper bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Mariboru, Celje pa bo dan prej gostilo Radomlje.

Koper – Celje 1:1 (0:1)

Osuji 89.; Kvesić 16.

Konec tekme!

89. minuta: GOOOOOL! Koper je izenačil! Pred golom Celja se je zares lepo znašel Bede Osuji.

83. minuta: Priložnost za Koper! Maks Barišić je bil izjemno nevaren pred golom Celja, a žoga nekako ni šla v mrežo. Izkazal se je vratar Celja Jan Koprivec.

56. minuta: Nevarni so Celjani! Danil Prutsev je sprožil z roba kazenskega prostora, a strel ni bil preveč nevaren za vratarja Kopra Koprivca.

Konec prvega polčasa.

25. minuta: Priložnost za Koper! Poizkusil je Barišić, a Rozman je bil na pravem mestu. Koprčani ostajajo v zaostanku.

16. minuta: GOOOOL! Celjani vodijo! Žan Karničnik je z lepo podajo našel Maria Kvesića, ki je premagal Koprivca za vodstvo gostov! To je Hrvatov prvi gol v majici Celja.

14. minuta: Priložnost za Celje! Z razdalje je poizkusil Luka Bobičanec, njegov strel pa je Jan Koprivec uspel ubraniti.

ZAČETEK TEKME!

Začetni enajsterici:

Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović, Ruedl, Tepšić, Vešner Tičić, Omladič, Barišić, Nkada

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Nemanič, Milić, Zabukovnik, Kvesić, Bobičanec, Matko, Prutsev, Svetlin