Čustvena izpoved mlade vijolice: Namenite nam aplavz namesto žvižgov

Nogomet 25. Sep 20239:23 4 komentarji
Aljaž Antolin
Foto: Jure Bangi

Maribor je v devetem krogu slovenskega nogometnega prvenstva v Ljudskem vrtu izgubil proti Kopru z 0:1. Po še tretjem porazu, ki je Štajerce potisnil v še globjo krizo, se je oglasil mladi vezist vijoličnih Aljaž Antolin.

Nogometašem Maribora voda že pošteno teče v grlo. Čeprav trener Damir Krznar zagotavlja, da ima še naprej dovolj energije in volje za iskanje poti iz krize, navijačem zmanjkuje potrpljenja, kar so dali jasno vedeti po nedeljskem porazu proti Kopru, ko so glasno izžvižgali svoje nogometaše in zahtevali spremembe.

“Na današnji tekmi je bilo glede na poraz logično veliko slabih stvari, veliko stvari, ki niso funkcionirale. Predvsem pa smo padli na izpitu samozavesti in poguma,” je po še peti tekmi brez zmage v Prvi ligi Telemach razlagal Hrvat na klopi Maribora.

Zaradi alarmov, ki so se prižgali v Ljudskem vrtu, se je sedaj oglasil tudi vezist Maribora Aljaž Antolin in prek Instagrama nagovoril navijače Maribora. “Dragi navijači, vsi se zavedamo, da je za nami zelo slab mesec. Vsi se zavedamo, da je Maribor največji klub v Sloveniji in da za takšne slabe predstave ni prostora v klubu. Vsi igralci dajemo na vsakem treningu vse od sebe, se trudimo, da bi prišli iz te krize,” je uvodoma zapisal 21-letnik, ki se sprašuje, ali navijači morda mislijo, da nočejo zmagovati in se veseliti zmag.

Aljaž Antolin; FOTO: Jure Banfi

“Ni lepšega, ko zmagaš in dobiš zaslužen aplavz s tribune, se poveseliš v sslačilnici skupaj z ekipo …Vsi v ekipi imamo družine, ki jih imamo radi in smo najbolj srečni, ko se po tekmi lahko slišimo z njimi in ti po tekmi rečejo: ’Ponosni smo nate, čestitamo za dobro igro in zmago.’ Nogomet je najlepša igra in najlepša služba, ampak ima za sabo tudi določen pritisk, na katerega trenutno ne znamo dobro odreagirati,” je zapisal Antolin in navijače prosil za razumevanje.

“Vsi smo pripravljeni iti prek sebe, zato nas navijači razumite, namenite nam aplavz namesto žvižgov. Bodite z nami v dobrem in slabem. Rad imam mesto Maribor, vas navijače in Viole. Zato gremo – vsi za enega, eden za vse,” je še sklenil Antolin.

Žvižgi po porazu proti Kopru: