Čustveni Krznar zmago posvetil klubskemu fotografu

Nogomet 9. Apr 20230:16 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Maribor je na derbiju 30. kroga Prve lige Telemach s 3:1 premagal Koper in niz zahtevnih tekem odprl s sladko zmago. Varovanci Damirja Krznarja so odigrali odlično tekmo, zmago pa na koncu posvetili fotografu Gregi Wernigu, ki ga je med tekmo doletela nesreča.

“Najprej bi želel poudariti, da današnjo zmago posvečamo našemu fotografu Gregi Wernigu, ki je na žalost med tekmo doživel težko nesrečo. Mislim, da gre za težave s srcem. Rešilec ga je odpeljal v bolnišnico. Upam, da bo čim prej okreval. Z vsem srcem smo z njim. To nas je zelo pretreslo, zato naše slavje ni bilo tako iskreno in veliko, kot bi si rezultat in predstava zaslužila. V teh velikonočnih dneh bomo molili zanj. Da se vse skupaj izide najboljše možno,” je na novinarski konferenci čustveno povedal trener Maribora Damir Krznar.

Krznar je tekmo s Koprom odigral brez prvega strelca Žana Vipotnika in brez vezista, ki ima med vsemi v slačilnici Maribora v tej sezoni največ odigranih minut, Jana Repasa. Vipotnika je v napadu zamenjal Marko Tolić, ki se je izkazal z golom za 1:0, Repasa pa Marin Laušić, ki je zadel za 2:0. “Igrali smo brez klasičnega napadalca, to se je malo poznalo, a smo bili vseeno izjemni. Kontrola žoge je bila dobra, morda bi lahko še nekajkrat streljali. A vse skupaj je delovalo zelo dobro,” je o igri brez napadalca povedal Krznar.

Gol Marka Tolića za vodstvo z 1:0.

Vijoličasti so serijo z neposrednimi konkurenti za drugo mesto odprli z zmago in si zagotovili nekaj prednosti pred odločilnimi boji. Ob pomembnih treh točkah je Krznar dobil dokončno potrditev, da lahko povsem zaupa Marinu Laušiću in da lahko naenkrat skupaj igrajo Josip Iličić, Marko Tolić in Rok Kronaveter. “Bali smo se, ker so manjkali tako pomembni igralci. Vedeli smo, da imamo v kadru kvalitetne igralce, ampak vedno je težko vedeti, kako bodo reagirali igralci, ki dolgo niso igrali,” je še dodal Krznar.

Maribor ima po 30 odigranih tekmah v Prvi ligi Telemach 54 točk in je čvrsto na drugem mestu. Pred tretjim Celjem, ki bo na delu v nedeljo, ima šest točk naskoka, četrti Koper pa zaostaja že za osem točk. Odlična predstava je sijajna popotnica za večni derbi, ki je na sporedu prihodnjo soboto. Ob bitki za končno drugo mesto se je Maribor med tednom uvrstil v polfinale pokala, kjer ga 26. aprila čaka gostovanje pri Bistrici.


O čem je po tekmi še govoril Damir Krznar:

O odsotnostih in o igralci, ki so dobili priložnost:

“Bali smo se, ker so manjkali tako pomembni igralci. Zavedamo se, da imamo v kadru kvalitetne igralce, ampak vedno je težko vedeti, kako bodo reagirali igralci, ki dolgo niso igrali. Laušića smo na srečo že vpeljali v ekipo. Slabše smo spali, ker nismo vedeli, koga postaviti v napad. Zaradi igre Kopra smo se bolj osredotočili na posest in to je bila dobra odločitev. Najbolj pomemben je bil prvi gol, nato je bilo lažje. Hvala vsem igralcem, ker so zares do potankosti izpolnili vse naloge.

O poškodbi Svena Šoštariča Kariča:

“Sven je dobil udarec v glavo. Poskušal je, a se mu je vrtelo, zato je moral končati s tekmo. Mislim, da je z njim vse v redu.”

O Kopru, ki je v tej sezoni Mariboru povzročal veliko preglavic:

“Že v napovedi smo sporočili, da je to morda tekma sezone za nas. Umirili smo nasprotnika, ki bi lahko bil nevaren v boju za Evropo. Nisem pričakoval, da lahko na tak način nadigramo ekipo, ki nam je povzročala veliko težav. Glavna razlika je bila to, da smo zares izkoristili svoje kvalitete in nadigrali Koper.”

O boju za Evropo in o boju za drugo mesto:

“Nikogar še ne bom odpisal. Nas zdaj čaka serija težkih tekem z rivali z vrha. Še štiri zares zelo zahtevne tekme nas čakajo. Smo v dobrem položaju, a zgodi se lahko še marsikaj. Tudi na dnu se vsi borijo za točke, zato ne bo lahkih tekem.”

Marin Laušić je odigral odlično tekmo in se podpisal pod gol za 2:0. Foto: Jure Banfi

Kaj je v igro Maribora vnesel Marin Laušić:

“Kar dobivamo z Laušićem je hitrost odločanja. Sposoben je hitro sprejeti dobre odločitve. Danes se je v obrambi odlično postavljal. To nas je skrbelo, zato je Kronaveter igral z njima v liniji treh vezistov. Po mojem mnenju je Laušić tudi prvo ime tekme. Bil je zelo razpoložen in ni samo opravil vseh zahtevanih nalog.”

O igri z roko, po kateri je glavni sodnik Dejan Balažič po posredovanju VAR-a pokazal na belo piko:

“To je še ena roka iz sive cone. Tu so potrebne spremembe. Upam, da se lahko skristalizira neko pravilo, ki se ga bomo potem vedno držali. To je roka, ki se jo sodi v treh od petih primerov, kar pa seveda ni dobro.”

Igra z roko Maxa Watsona in 11-metrovka za Koper.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!