“Zdaj vsak okopava svoj vrtiček in se briga zase”

Nogomet 21. Jun 20217:00 0 komentarjev
Dejan Grabić je trener Brava že od leta 2017. Zanj bo to že peta sezona pri ekipi iz Spodnje Šiške.

Bravo je po napetem zaključku pretekle sezone Prve Lige osvojil visoko peto mesto, vidno vlogo pa želijo igrati tudi v novi. Po besedah trenerja Dejana Grabića imajo odlično jedro ekipe, želja pa je v ekipi še zaostriti konkurenco in kar se da močno vstopiti v novo sezono.

Nogometaši Brava so se po treh tednih premora v ponedeljek spet začeli s pripravami na novo sezono. Trener ekipe Dejan Grabić pravi, da je bilo časa za počitek dovolj.

“Tri tedne počitka je za slovenske razmere že pravi luksuz. Sploh pa v teh korona časih. V zadnjih dveh letih ni bilo tako dolgega premora,” uvodoma pove Grabić, ki je na klop Šiškarjev prišel leta 2017 in hitro doda: “Fantje so v super stanju, vsi so polni energije in lačni dela, tudi vse naše dozdajšnje okrepitve so tisto, kar smo želeli, zato lahko rečem, da sem z ekipo zelo zadovoljen.”

Niso želeli takega zaključka, a se je dobro izšlo

Šiškarji so preteklo sezono končali na visokem petem mestu, a kaj lahko bi se razpletlo tudi drugače. Bravo bi lahko končal tudi na devetem mestu in se v dodatnih kvalifikacijah boril za obstanek. “Na koncu se peto mesto sliši res super. Prvo leto smo bili šesti, zdaj peti, nikakor si pa nismo želeli, da bi se sezona tako zapletla, kot se je pretekla, ampak na koncu se je za nas vse izšlo na najboljši možni način, kar je lahko vzpodbuda za naprej,” pove naš sogovornik.

Želja Brava je, da se ustali v prvi slovenski ligi in postane konstanten prvoligaš, misli rade hitro pobegnejo na kaj več, a ne prehitevajo dogodkov. “Nič ne bomo napovedovali, a po tem, ko res zaključimo z gradnjo ekipe, bomo lahko bili bolj konkretni. Lahko pa povem, da imamo res odlično jedro ekipe, a tako kot vsako leto bo potrebno počakati recimo deset krogov, ko se že malce nariše slika, kako se bo zapeljala sezona in kam lahko posežemo,” meni 40-letni trener Brava.

O konkurenci:

“Seveda spremljamo tudi preostale klube. Ob Mariboru in Olimpiji menim, da bodo v tej sezoni ponovno dobri Mura, Domžale in pa Celje, ki se mi zdi, da odlično dela. Ima dobrega trenerja, kupuje igralce, ki pašejo v sistem in so zanimivi za prodajo. Nekaj podobnega delamo tudi mi, pa še denar imajo.”

Prišli že trije, “Belgijca” blizu dogovora

Z dosedanjim kadrovanje kluba pred sezono 2021/22 je zadovoljen.

Bravo je predstavil že tri nove okrepitve. Za zdaj so prišli Gašper Trdnin iz Radomelj, Matija Kavčič iz Gorice, na posojo pa je iz druge ekipe zagrebškega Dinama prišel vratar Renato Josipović.

Vodstvo trdo dela tudi na tem, da v ekipi zadržijo tudi “Belgijca” Milana Tučića in Mitjo Križana, enako se čaka na Maribor in njihove posoje (Rok Maher, Nino Žugelj). Četverici se posoja izteče 30. junija.

“Želja na obeh straneh je, da se podaljša naša skupna pot, mislim, da nam trenutno zelo dobro kaže,” pravi Grabić.

“Ko se bo več vedelo, bomo videli, kaj še potrebujemo, želja, da se na vsakem igralnem mestu doda še enega igralca in se s tem še zaostri konkurenco v ekipi.”

Pripravljane tekme pred sezono:

NK Bravo se bo na začetku priprav pomeril z novopečenim prvoligašem NK Radomlje, sledi tekma s slovaško Žilino, romunsko ekipo FC Craiova, ruskim Spartakom iz Moskve, madžarskim MTK in hrvaško zasedbo HNK Gorica.

“Tako dobrih tekem v pripravljalnih tekem še nismo imeli. Vsi so močnejši od nas in ravno na takih tekmah bomo dobili odgovore, ki jih iščemo, ki jih nenazadnje potrebujemo pred začetkom sezone,” pove Grabić.

“Koledar fantastičen”

Tako kot vsi prvoligaši si tudi pri Bravu želijo vrnitev gledalcev na tribune, nenazadnje se zanje nogomet igra. “Upajmo, da bo tako. Tudi koledar, ki ga je objavila NZS se mi zdi fantastičen. Če ne bo prekinitev, si bodo tekme enkrat na teden, kar je, če pogledam nazaj, sanjsko. Prej smo igrali sredo in soboto, nato je prišla pavza in tako naprej … Grozno za igralce, po drugi strani pa so okusili ritem, ki ga imajo tisti v še močnejših ligah in klubi, ki igrajo v Evropi. Upajmo le, da ne bo več prekinitev, a nikoli se ne ve, vprašanje, kaj bo jeseni,” skomigne Grabić.

Grabić upa, da se prvenstva v novi sezoni ne bo prekinjalo zaradi koronavirusa.

Prva liga lahko in more še napredovati, a …

Kvaliteta slovenske lige se sicer dviguje iz sezono v sezono, a ne tako hitro kot se bi po mnenju Grabića lahko.

“Naša liga lahko še krepko napreduje, ne samo, da lahko, mora napredovati. Menim, da bi tukaj morala Nogometna zveza Slovenije (NZS) prevzeti vodilno vlogo  in več akterjev z nekim dobrim načrtom povezati v celoto. Z malce usmeritvami in složnim delom bi našo ligo naredili še bolj prepoznavno in jo dvignili še na višji nivo. Tukaj mislim na medije, trenersko organizacijo, klube, navijače … Vse skupaj bi morali biti vodeno in usklajeno, trenutno pa vsak okopava svoj vrtiček in se briga zase. Stvari pa se ne premikajo v želelo smer,” je še sklenil Grabić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!