Disciplinski sodnik izrekel zadnje kazni sezone

Nogomet 10. Jun 202410:13 3 komentarji
Koper - Domžale
Wisdom Sule je odkritje letošnje sezone. Foto: Aleš Fevžer

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je danes po izrečenih kaznih na finalni tekmi pokala Pivovarne Union izrekel še kazni po zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach v letošnji sezoni. Največjo kazen je prejel Koper, ki bo moral plačati 2000 evrov.

Koprčani so si kazen prislužili zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, saj so ti večkrat žaljivo skandirali, prižigali bakle in pokali s topovskim udarom.

Finančna kazen je doletela tudi Maribor, ki bo moral zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev blagajni NZS plačati 700 evrov, medtem ko bo morala zaradi enakega razloga Mura plačati 350 evrov.

Kazni so prišle tudi po pokalni tekmi

Denarna kazen je doletela tudi finalista pokala. Zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe Rogaške, ki je sicer finale pokala konec maja dobila po izvajanju enajstmetrovk, je disciplinski sodnik Slatinčanom naložil kazen v višini 480 evrov. Na tekmi so igralci prejeli šest rumenih kartonov in enega rdečega, opomin je prejela tudi uradna oseba ekipe.

Gorica Rogaška
Foto: Aleš Fevžer

700 evrov zaradi bakel

Ob tem bo morala Rogaška plačati še 1100 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev. Ti so v 22., 26., 31. in 78. minuti tekme žaljivo skandirali zoper NZS, za kar so prejeli 400 evrov, medtem ko so 700 evrov kazni prejeli zaradi prižiganja bakel.

Podobna kazen je doletela Gorico. Njeni igralci so prejeli pet rumenih kartonov, kar pomeni kazen 300 evrov, zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev pa bodo morali Novogoričani plačati 1400 evrov. Tudi navijači vrtnic so žaljivo skandirali zoper NZS (400 evrov) in večkrat prižgali bakle (1000 evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje