Dončić ustregel želji, nato je bil deležen presenečenja

Košarka 10. Jun 20249:24 1 komentar
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Ob robu druge tekme velikega finala lige NBA, ki jo je znova dobil Boston (105:98) in tako napravil drugi korak proti naslovu prvaka (2:0), po spletu kroži posnetek jezikavega navijača Keltov, ki si je dodobra privoščil ustrežljivega Luko Dončića.

Četica lovcev na avtograme ali skupne fotografije je za Luko Dončića vsakdanji prizor. Deležen ga je bil tudi v TD Gardnu v Bostonu, kjer je moral Dallas še drugič priznati premoč gostiteljem. Ljubljanski zvezdnik je na posnetku, ki kroži po spletu, potrpežljivo delil podpise, nato pa se ustavil pri fantiču, ki ga je večkrat prosil za fotografijo. Ko sta skupaj pozirala, se mu je navijač Bostona sprva zahvalil, nato pa pripomnil: ”Vseeno … Boston bo slavil s 4:0.” Ko se je Luka odpravljal v slačilnico, je svojo napoved še večkrat glasno ponovil in začinil z dodatkom: ”Nič točk”.

Dončić je bil sicer tudi na drugi tekmi z naskokom najboljši košarkar Dallasa. V dobrih 42 minutah je dosegel 32 točk (met za 3 točke 4:9, za 2 točki 8:12, prosti meti 4:8), za svojega prvega finalnega trojnega dvojčka pa je dodal 11 skokov in 11 asistenc. Za ekipni uspeh pa je bil deležen preskromne podpore soigralcev. Slednji so ga na cedilu pustili predvsem pri metih za tri točke. Tako so Derrick Jones, PJ Washington, Kyrie Irving, Maxi Klebber in Josh Green za 3 skupaj metali skrb vzbujajočih 1:16.

Serija se zdaj seli v Dallas, kjer bo tretja tekma na sporedu v noč na četrtek, četrta pa v noči na soboto.

Finale lige NBA: spored tekem

Prva tekma: Boston – Dallas 107:89

Druga tekmaBoston – Dallas 105:98

Tretja tekma, 13. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Četrta tekma, 15. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna peta tekma, 18. junij ob 2.30 Boston – Dallas

Morebitna šesta tekma, 21. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna sedma tekma, 24. junij ob 2.00 Boston – Dallas

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje