Djuranović po tekmi sezone verjame v boljše čase

Dejan Djuranović je bil po visoki zmagi Domžal zelo zadovoljen.

Po slabem začetku sezone, štirih točkah na petih tekmah, so Domžale včeraj navdušile in odigrale tekmo sezone. S 4:1 so na svojem stadionu premagale prvake, nogometaše Mure, in prišle do zelo dobrodošlih točk. Trener Dejan Djuranović po visoki zmagi verjame, da bo njegova ekipa po reprezentančnem premoru igrala boljši nogomet.

Tudi Domžale so, tako kot Mura, kar nekaj časa igrale v peklenskem ritmu, ki ga prinaša Evropa. V njej so odigrale šest tekem, le dve manj od Mure, aktivne pa bile tudi med tednom, ko so v sredo prepričljivo izgubile z 0:2 proti Olimpiji.

To je bil tretji poraz Domžalčanov na prvih petih prvenstvenih tekmah, zato jim je pred tekmo z Muro marsikdo napovedoval novo ničlo, a tokrat so na čelu z dvakratnim strelcem in asistentom Arnelom Jakupovićem navdušili. Prišli so do najvišje zmage sezone in na obraz svojega trenerja narisali nasmeh.

“Naša ekipa je sposobna igrati dober nogomet. Verjamem, da bomo po reprezentančnem premoru vzpostavili igro, kot smo jo imeli spomladi. Verjamem, da bomo boljši, kot smo bili v teh prvih šestih tekmah,” je optimist Dejan Djuranović, trener nogometašev Domžal, ki so s sedmimi točkami trenutno na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Odigrali so tekmo manj, čaka jih še preložena tekma z vodilnim Koprom.

Za trenerjem Domžal je že 12. tekma sezone v vseh tekmovanjih. Zbral je štiri zmage, tri remije in pet porazov.

O čem vse je Dejan Djuranović po tekmi govoril:

O tekmi in hitrem odgovoru na sredin poraz proti Olimpiji:
“Po slabših rezultatih se je bilo treba odzvati. Vemo, da je Mura v strahovitem ritmu tekem, tudi mi smo imeli podobnega. Vemo, kako je, ko je ekipa izpraznjena. Vedeli smo, da bomo morali igrati maksimalno in agresivno, da ne bomo smeli dopuščati Muri, da diktira svojo igro. Mura igra dober nogomet. Tudi tokrat je prišla igrati nogomet, precej se je odprla. Zato je za nami dobra tekma. Mi smo bili zelo konkretni, učinkoviti. Ko imaš rezultat, je lažje igrati. Bili smo zelo dobri, učinkoviti in na koncu smo zasluženo zmagali.”

O preobrazbi ekipe Domžal v nekaj dneh:
“Kot sem že dejal, na roko nam je šlo tudi to, da Mura igra nogomet, odprto. Ko igraš direktno, se odpira več možnosti. Proti Olimpiji in Bravu je težje igrati, njuni nogometaši so čakali na naše napake, ki so se potem zgodile in bili smo v zaostanku. Psihološko nas je podrlo in v drugem polčasu nismo našli rešitev. Igrali smo na silo, puščali nasprotniku prostor. Danes smo bili večji del tekme v vodstvu. Tudi, ko je Mura izenačila, smo hitro spet zadeli. Fantje so igrali lep nogomet. Muri nismo pustili, da bi se nam približala. Tekmo smo uspešno zaključili.”

O tem, ali je reprezentančni premor po taki zmagi dobrodošel:
“Je, vsem nam bo prišel prav. Tudi mi smo odigrali šest tekem v Evropi, čaka nas še zaostala tekma, odigrali smo tri tekme manj od Mure. Tudi nam bo premor prišel še kako prav. Da se malo spočijemo in da treniramo. V tako zgoščenem ritmu priložnosti za pravo delo na treningih sploh ni. Ta premor je zagotovo dobrodošel tudi za nas.”

Domžalski nogometaši so prišli do druge prvenstvene zmage v sezoni.

O tem, ali bodo Domžale do konca prestopnega roka še koga pripeljale:
“Najbolj oslabljeni smo tam, kjer smo izgubili. Odšla sta Dario Kolobarić in Tamar Svetlin, ki sta nam predvsem v napadu dala veliko. Ne glede na to, da imamo nogometaše, ki znajo zadeti. Nekaj se odpira. Verjamem, da bomo pripeljali še koga, ki nam bo v pomoč.”

O besedah po tekmi z Olimpijo, da Domžale niso konkurenčne vodilnim ekipam:
“Glede na to, da so se druge ekipe okrepile, osvežile, mi pa se nismo, je tako. Mi smo ostali s fanti, ki so lani opravili odlično sezono, tudi v Evropi so pokazali primeren obraz. Izgubili pa smo dva igralca, ki sta prinašala kakovost. Predvsem v napadu. Če merimo po tem, potem so druge ekipe naredile korak naprej. Nam še malo manjka.”

O tem, ali je po slabem začetku sezone v klubu čutil pritisk:
“Jaz osebno ne, niti ga ni bilo. Slika je realna. Ekipa je v prejšnji sezoni naredila rezultat, igrala je v Evropi. Potem smo ostali brez dveh pomembnih igralcev, okrepili se nismo. Tudi za te fante so tekme na tri dni nova izkušnja. To so drugačne tekme, potovanja, hoteli, letala, visoka pričakovanja … Pride do praznjenja. Je pa res, da pri mlajših prihaja tudi do nihanj. Jaz bi bil najbolj zadovoljen, če bi neprestano igrali tako, kot smo spomladi, ampak nogomet je živa stvar. Stvari se spremenijo. Nekateri igralci padejo, nanje vplivajo tudi drugi dejavniki. Pričakovanje prestopa, odhoda v tujino … Prihaja do nihanj. Tega se vsi v klubu zavedamo. Ekipa je sposobna igrati dober nogomet. Verjamem, da bomo po reprezentančnem premoru boljši, kot smo bili v teh šestih tekmah.”

Vsi zadetki s tekme Domžale – Mura:

1:0:

SK

1:1:

2:1:

3:1:

4:1: