Olimpija v Domžalah doživela hladen tuš

Nogomet 17. Feb. 202217:50 > 19. Feb. 2022 16:524 komentarji
Delite:

V zaostali tekmi 19. kroga Prve lige Telemach so Domžale premagale Olimpijo. Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu. Rumena družina se je tako z zmago nekoliko oddaljila od ekip na dnu lestvice, Olimpija pa je zamudila priložnost, da bi na lestvici prehitela Maribor.

Domžale so tekmo začele veliko bolje. Že v 4. minuti so domači tako stresli okvir vrat Olimpije, terensko premoč pa so kronali v šesti minuti, ko je zadel Janez Pišek. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so prevladovali predvsem napadi rumene družine. Mustafa Nukić je v 13. minuti srečanja ustrelil edini strel v okvir vrat Domžal.

Sledilo je nekaj minut igre brez akcije, ko si je veliko napako privoščil vratar Olimpije. Poigravanje pred svojimi vrati je drago stalo zmaje, saj je Benjamin Markuš vzel žogo in jo brez težav poslal v prazna vrata. Na polčas so se Domžalčani odpravili s prednostjo dveh zadetkov.

Že ob polčasu je trener Olimpije Dino Skender opravil kar štiri menjave. Zmaji so v drug polčas vstopili s popolnoma drugačno igro, v 48. minuti celo dosegli zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Domžale so nato vzpostavile ravnotežje, do konca srečanja pa so potekali predvsem boji na sredini igrišča. V 58. minuti je sledila še resna priložnost za Domžale, z nevarnim strelom je poskusil Mitja Ilenič, toda končni rezultat se do konca srečanja ni spremenil.

Domžale že čez tri dni čaka težek obračun, saj odhajajo na gostovanje v Koper. Olimpija pa prav tako odhaja na gostovanje v Sežano.

Prva liga Telemach

Zaostala tekma 19. kroga

četrtek, 17. februar:

Domžale – Olimpija 2:0 (2:0)

Pišek 6., Markuš 36.

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Domžale – Olimpija: Vrhunci

Komentari

Vaš komentar