Domžale zamenjavo za Strajnarja našle na Fazaneriji

Nogomet 8. Jun 202314:32 0 komentarjev
Jan Đapo nogomet NK Domžale
Foto: Lado Vavpetič

NK Domžale so predstavile novinca v obrambi, ki bo zapolnil vrzel po napovedanem odhodu Marka Strajnarja. Slednji naj bi se v kratkem preselil v Maribor, na njegovo mesto v obrambi rumene družine pa bo stopil Jan Đapo.

Đapo je v mlajših kategorijah nase opozarjal pri Brežicah in v Krškem, pred štirimi leti pa je njegov talent opazil športni direktor Krke Saša Udović in ga pripeljal v Novo mesto. V dresu Krke je v članski ekipi debitiral že v sezoni 2020/21, največ minut v drugoligaški konkurenci pa nato nabral sezono kasneje. Branilec, ki se najbolje znajde na levi strani obrambe, je nase opozarjal predvsem z igrivostjo v napadu, kar so opazili pri Muri.

Pri črno-belih prave priložnosti ni dočakal, svojo kariero pa je obujal s posojo pri Krki, za katero je v zadnji sezoni dosegel tudi dva gola. 187 centimetrov visoki branilec je do danes v 2. SNL odigral 46 tekem in vpisal tri gole. Ne glede na prestop v Mursko Soboto Đapo zaenkrat še ni dočakal debija v Prvi ligi Telemach, zagotovo pa se bo to zgodilo v sezoni 2023/24.

Ob podpisu dvoletne pogodbe z Domžalami je Đapo povedal: “Zelo sem vesel, da sem prišel v mlado ekipo, ki jo vodi odličen trener! Upam, da bom čim hitreje izkoristil ponujeno priložnost. Šlo je za hiter dogovor s klubom, saj so Domžale že večkrat dokazale, da so prava sredina za razvoj mladih igralcev. V 2. SNL sem v preteklih letih nabral dragocene izkušnje. Sicer gre za drugačno tekmovanje, a verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. Čestitati moram ekipi za preboj v Evropo, kjer bom tudi sam poskušal pomagati po najboljši močeh. Vsak nogometaš si želi napredovati iz leta v leto in enako velja zame.”

Novo pridobitev je pokomentiral tudi športni direktor Senijad Ibričić, ki ga čaka poletje polno dela: “Izkoristili smo priložnost in v svoje vrste zvabili obetavnega bočnega branilca, ki smo ga v preteklosti že spremljali. Pripravam se bo priključil takoj na začetku in s tem je naša želja izpolnjena. Potrebovali smo novo moč na levi strani obrambe, saj je bilo v pretekli sezoni na tem položaju veliko rotacij. Jan bo zapolnil vrzel in verjamem, da ob tem tudi izpolnil pričakovanja. Spada med številne mlade upe, ki jih imamo na razpolago in z njegovo odločitvijo, da se nam pridruži, smo izredno zadovoljni.”