Elšnik: Maribor se je iz boja za naslov izločil kar sam

Po derbiju so ga ponesla čustva. Pred navijaško skupino Green Dragons je odpeljal trenerja Alberta Riero, ki si je prislužil ovacije najzvestejših navijačev zeleno-belih. Čez nekaj minut je na druženje z novinarji prišel bistveno bolj miren. A je v svojem slogu znova poslal nekaj zelo pomenljivih sporočil v Maribor. Timi Max Elšnik postaja simbol trenutne ere ljubljanske Olimpije.

Na včerajšnjem derbiju je bila Olimpija za razred boljša od Maribora. Simbolično se je nekako na minuli derbi preslikala celotna sezona 2022/2023, v kateri je ljubljansko moštvo dominantna sila slovenskega nogometa, vijoličasti pa so izgubljeni v iskanju nove poti, filozofije, smeri, identitete … Timi Max Elšnik je prepričan, da so jo gostje v rezultatskem smislu tokrat še dobro odnesli.

“Tekma je bila precej dolga. Veliko je bilo prekinitev, ko smo se vsi nekoliko ohladili. Tudi zato je bila tekma raztrgana. A občutek sem imel, da smo dominirali. Tudi pred rdečim kartonom se mi je zdelo, kot da ima nasprotnik na lestvici trinajst točk prednosti pred nami in so prišli igrati varno ter brez tveganja, kar bi morda pričakoval. Mislim, da so imeli srečo, da nismo bili bolj konkretni, sicer bi lahko bila razlika precej večja. Z njihove strani se nismo počutili ogrožene, vse smo imeli pod nadzorom. Vidovšek praktično ni imel dela,” iskreno ocenjuje kapetan Olimpije.

Foto: jure banfi

Sodniki? Počakajmo na oddajo Pod prečko

Tudi tokratni derbi so zaznamovale sodniške odločitve. Po posredovanju VAR-a je bil izključen Sven Šoštarič Karić, video tehnologija je posredovala tudi pri dosojanju enajstmetrovke, ki je tekmo odločila v korist Ljubljančanov. Elšnik se s tem ni želel pretirano ukvarjati.

“Na igrišču se stvari dogajajo zelo hitro, čeprav se situaciji zdita precej čisti. VAR je VAR, počakajmo, vse skupaj bodo v ponedeljek tako ali tako pojasnili v oddaji Pod prečko. Mislim, da sodniki niso vplivali na razplet derbija,” poudarja kapetan zmajev.

V oddaji Pod prečko bo tokrat znova gost Zlatko Zahović. Foto: Uroš Skaza

Navijači so se opravičili Rieri

Po koncu tekme je na pobudo navijačev Alberta Riera odpeljal pred severno tribuno, kjer so trenerju zmajev navijači zeleno-belih glasno skandirali v znak spoštovanja in zahvale za vse, kar je naredil za Olimpijo v zadnjih mesecih. O čem je daleč od oči javnosti tekla kratka debata med navijaško skupino Green Dragons ter strategom zeleno-belih?

“Navijači so se opravičili Rieri za tisti sprejem na prvi tiskovni konferenci in mu priznali, da je zdaj eden izmed njih. Zahvalo za vse, kar je storil v tem obdobju, si je zaslužil,” izpostavlja Timi Max Elšnik.

Maribor se je z boja izločil sam

Dan po derbiju še vedno ostaja odprto vprašanje, zakaj se je Maribor na derbiju v Stožicah predstavil v tako sramežljivi podobi. Skozi celotno tekmo ni uspelo vijolicam niti enkrat streljati v okvir ljubljanskih vrat, Olimpija je tako do zmage prišla morda celo bolj enostavno, kot bi pričakovali. Maribor se že po 13. krogih zdi izločen iz boja za državni naslov.

“Res je, to niti ni bila naša najboljša izvedba, a bilo je dovolj. Ne morem reči, da sem razočaran glede tega, kakšen je bil Maribor, ker gre za našega nasprotnika, v vsakem primeru pa sem pričakoval več. Nismo jih mi izločili iz boja za naslov, nekako so se kar sami. A počakajmo, še daleč je do maja, pozimi se bodo zagotovo zgodile nekatere spremembe, prihaja tudi Josip Iličić, ki bo dodana vrednost ekipe. Na nas pa je, da gledam zgolj na vsako naslednjo tekmo,” zaključuje Timi Max Elšnik.